Случај Богићевић: Истрага и притвор

Тужилашто за организовани криминал покренуло је истрагу против власника концерна "Фармаком МБ" Мирослава Богићевића и још шесторо осумњичених за малверзације.

Србија 25.11.2014 | 17:49
Случај Богићевић: Истрага и притвор

Тужилаштво је предложило и одређивање притвора. Богићевић и још шест особа су осумњичени да су малверзацијама кредитима оштетили Привредну банку Београд.

Тужилац Миљко Радисављевић рекао је Тањугу да је наредба о спроводјењу истраге донета због постојања основане сумње да су осумњичени, приликом одобравања укупно 10 кредита, од јуна 2012. до краја марта 2013. године прибавили противправну имовинску корист концерну "Фармаком МБ" у износу од милијарду и 750 милиона динара.

Он је навео да су наредбом о спроводјењу истраге, поред Богићевића, обухваћени председник кредитног одбора Привредне банке Београд (ПББ) Миодраг Салаи, чланови кредитног одбора те банке
Александар Јанковић, Вера Медић и Предраг Тошић, заменик члана кредитног одбора ПББ Душан Вујадиновић и финансијска директорка "Фармакома МБ" Оливера Ђордјевић.

Тужилаштво је судији за претходни постипак предложило да свим осумњиченима одреди притвор ради несметаног водјења кривичног поступка.

Радисављевић очекује да ће судија за претходни поступак у току поподнева почети саслушања осумњичених и да ће до краја дана донети одлуку о предлогу за притвор.

Они су претходно саслушани у тужилаштву. Сви осумњичени имају своје изабране браниоце, али они нису хтели да додју на саслушање због штрајка адвоактуре.

Сви осумњичени терете се да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Коментари / 0

Оставите коментар