Slučaj Bogićević: Istraga i pritvor

Tužilašto za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv vlasnika koncerna "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića i još šestoro osumnjičenih za malverzacije.

Srbija 25.11.2014 | 17:49
Slučaj Bogićević: Istraga i pritvor

Tužilaštvo je predložilo i određivanje pritvora. Bogićević i još šest osoba su osumnjičeni da su malverzacijama kreditima oštetili Privrednu banku Beograd.

Tužilac Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je naredba o sprovodjenju istrage doneta zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičeni, prilikom odobravanja ukupno 10 kredita, od juna 2012. do kraja marta 2013. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu "Farmakom MB" u iznosu od milijardu i 750 miliona dinara.

On je naveo da su naredbom o sprovodjenju istrage, pored Bogićevića, obuhvaćeni predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke
Aleksandar Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zamenik člana kreditnog odbora PBB Dušan Vujadinović i finansijska direktorka "Farmakoma MB" Olivera Đordjević.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postipak predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor radi nesmetanog vodjenja krivičnog postupka.

Radisavljević očekuje da će sudija za prethodni postupak u toku popodneva početi saslušanja osumnjičenih i da će do kraja dana doneti odluku o predlogu za pritvor.

Oni su prethodno saslušani u tužilaštvu. Svi osumnjičeni imaju svoje izabrane branioce, ali oni nisu hteli da dodju na saslušanje zbog štrajka advoakture.

Svi osumnjičeni terete se da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Komentari / 0

Ostavite komentar