ЕЛ: Какав трилер и пораз Звезде у Истанбулу!

После два продужетка, сензационалне тројке Зорана Ерцега и херојске борбе оба тима, Галатасарај је победио Црвену звезду Телеком, 110:103!

Кошарка 22.11.2014 | 09:20
ЕЛ: Какав трилер и пораз Звезде у Истанбулу!

Евролигашки класик, пред више од 8.000 посетилаца "Абди Ипекчија", остаће упамћен по спектакуларној борби Галатасараја и Црвене звезде, невероватној тројци Зорана Ерцега, чак 50 минута кошарке, победи пољуљане екипе Ергина Атамана и поразу српског тима.

И не само по томе.

Маркус Вилијамс (8 п, 17 ас) постао је рекордер Евролиге у броју асистенција на једној утакмици, али није успео да повуче екипу и до четврте победе у елитном такмичењу. Иако им меч у Истанбулу није носио значај као до вечерас грогираном домаћину, нема сумње да ће играчи Дејана Радоњића жалити због пропуштене шансе... А, имали су је.

ГАЛАТАСАРАЈ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7)

Сензационалном игром у трећој четвртини, својим већ карактеристичним "блицкригом", Црвена звезда је преузела вођство и контролу над утакмицом. Повела је и десет поена разлике, али се домаћин у завршној деоници вратио у меч и осам секунди пре краја имао напад за изједначење.

Звезда је у том тренутку водила три поена разлике, феноменални Зоран Ерцег (32 п, 4/7 за три,7 ск) прихватио је лопту, шутирао са више од девет метара и чудесним поготком одвео меч у продужетак.

На крају првог наставка, Звезда је имала нерешен резултат и 11 секунди да погоди. Као што је она решила да брани резултат на крају чеврте четвртине, Галата је тада такође одлучила да не фаулира. Лопта је дошла у руке Вилијамса, који је држао осам секунди, па се затрчао ка кошу и изгубио је.

У последњих пет минута, црвено-бели су остали без прецизног Николе Калинића (21 п, 3/5 за три, 4 ск) и Бранка Лазића (7 п, 3 ск), па су домаћи лакше успевали да погађају. Спектакуларним поенима невероватног Карлоса Ароја (26 п, 6/17 за три) 27 секунди пре краја обезбедили су победу. Тада је почела борба за разлику, такође важну.

Лука Митровић (30 п, 4/8 за три), најефикаснији играч Црвене звезде на вечерашњој утакмици, пробио се до коша у последњем секунду, изнудио фаул и са линије пенала постигао важне поене, за коначних 110:103.

Погоцима свог капитена, Београђани су одбранили "плус 8" из Комбанк арене, па ће у случају евентуално истог скора са Галатом на крају прве фазе имати бољи однос у међусобним дуелима.

Та чињеница донекле ће ублажити њихов пораз, који је дефинитивно болан. Екипа су која је ове сезоне била најближа победи у Абди Ипекчију, али ће четврти евролигашки тријумф ипак "јурити" следеће недеље, у Комбанк арени, против Нептунаса.

Првак Литваније и вицешампиони Србије и Турске дочекаће 7. коло Евролиге распоређени од друге до четврте позиције на табели, са скором 3-3. Лидер је перфектни Олимпијакос (6-0), док са лошијим шансама за пласман у финиш борбе за Топ 16 улазе шпански представници - Лаборал Кућа (2-4) и Валенсија (1-5).

У међувремену, гостоваће Цедевити у Загребу, у понедељак увече, у 9. колу АБА лиге.

 

Коментари / 0

Оставите коментар