EL: Kakav triler i poraz Zvezde u Istanbulu!

Posle dva produžetka, senzacionalne trojke Zorana Ercega i herojske borbe oba tima, Galatasaraj je pobedio Crvenu zvezdu Telekom, 110:103!

Košarka 22.11.2014 | 09:20
EL: Kakav triler i poraz Zvezde u Istanbulu!

Evroligaški klasik, pred više od 8.000 posetilaca "Abdi Ipekčija", ostaće upamćen po spektakularnoj borbi Galatasaraja i Crvene zvezde, neverovatnoj trojci Zorana Ercega, čak 50 minuta košarke, pobedi poljuljane ekipe Ergina Atamana i porazu srpskog tima.

I ne samo po tome.

Markus Vilijams (8 p, 17 as) postao je rekorder Evrolige u broju asistencija na jednoj utakmici, ali nije uspeo da povuče ekipu i do četvrte pobede u elitnom takmičenju. Iako im meč u Istanbulu nije nosio značaj kao do večeras grogiranom domaćinu, nema sumnje da će igrači Dejana Radonjića žaliti zbog propuštene šanse... A, imali su je.

GALATASARAJ - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7)

Senzacionalnom igrom u trećoj četvrtini, svojim već karakterističnim "blickrigom", Crvena zvezda je preuzela vođstvo i kontrolu nad utakmicom. Povela je i deset poena razlike, ali se domaćin u završnoj deonici vratio u meč i osam sekundi pre kraja imao napad za izjednačenje.

Zvezda je u tom trenutku vodila tri poena razlike, fenomenalni Zoran Erceg (32 p, 4/7 za tri,7 sk) prihvatio je loptu, šutirao sa više od devet metara i čudesnim pogotkom odveo meč u produžetak.

Na kraju prvog nastavka, Zvezda je imala nerešen rezultat i 11 sekundi da pogodi. Kao što je ona rešila da brani rezultat na kraju čevrte četvrtine, Galata je tada takođe odlučila da ne faulira. Lopta je došla u ruke Vilijamsa, koji je držao osam sekundi, pa se zatrčao ka košu i izgubio je.

U poslednjih pet minuta, crveno-beli su ostali bez preciznog Nikole Kalinića (21 p, 3/5 za tri, 4 sk) i Branka Lazića (7 p, 3 sk), pa su domaći lakše uspevali da pogađaju. Spektakularnim poenima neverovatnog Karlosa Aroja (26 p, 6/17 za tri) 27 sekundi pre kraja obezbedili su pobedu. Tada je počela borba za razliku, takođe važnu.

Luka Mitrović (30 p, 4/8 za tri), najefikasniji igrač Crvene zvezde na večerašnjoj utakmici, probio se do koša u poslednjem sekundu, iznudio faul i sa linije penala postigao važne poene, za konačnih 110:103.

Pogocima svog kapitena, Beograđani su odbranili "plus 8" iz Kombank arene, pa će u slučaju eventualno istog skora sa Galatom na kraju prve faze imati bolji odnos u međusobnim duelima.

Ta činjenica donekle će ublažiti njihov poraz, koji je definitivno bolan. Ekipa su koja je ove sezone bila najbliža pobedi u Abdi Ipekčiju, ali će četvrti evroligaški trijumf ipak "juriti" sledeće nedelje, u Kombank areni, protiv Neptunasa.

Prvak Litvanije i vicešampioni Srbije i Turske dočekaće 7. kolo Evrolige raspoređeni od druge do četvrte pozicije na tabeli, sa skorom 3-3. Lider je perfektni Olimpijakos (6-0), dok sa lošijim šansama za plasman u finiš borbe za Top 16 ulaze španski predstavnici - Laboral Kuća (2-4) i Valensija (1-5).

U međuvremenu, gostovaće Cedeviti u Zagrebu, u ponedeljak uveče, u 9. kolu ABA lige.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar