ЕП, квал.: Пољацима пријао ''грузијски чај''!

Два гола после прекида, Немци сада заостају шест бодова за лидером групе Д уз утакмицу мање.

Фудбал 14.11.2014 | 20:30
ЕП, квал.: Пољацима пријао ''грузијски чај''!

Србији последњих година тешко падају утакмице са кавкаским земљама, али Пољаци немају тих проблема те су лако савладали Грузију у Тбилисију 0:4 у квалификационој утакмици за Европско првенство у Француској 2016. године.

Домаћини су се добро држали у првих 45. минута и успели су да сачувају своју мрежу, али су гости на старту другог полувремена успели да пробију зид Грузина и дођу до предности, а прекиди су били кобни по земљу са Кавказа на овом мечу.

Себастијан Мила је у 51. минуту извео корнер, а Камил Глик је одлично реаговао на повратну лопту Грегоржа Кричовијака и главом сместио затресао мрежу, иако се лопта нашла на прстима играча Грузије Јабе Канкаве, играча, а не голмана. Капитен домаће екипе је имитирао Луиса Суареза са Мундијала у Јужној Африци и руком на гол линији покушао да заустави гол, али је на крају само зарадио жути картон.

Грузини су психолошки пали и Пољаци су то умели да искористе баражном паљбом од 71. до 73. минута, прво се Кричовијак добро снашао после гужве након новог прекида и угурао лопту преко гол линије. Само два минута касније Мила је постигао један од лепших голова у досадашњим квалификаијама, левом ногом је пласирао лопту и скинуо паучину гола, и то на прву!

Пољаци се нису задовољили више него добрим резултатом и у судијској надокнади су дошли и до четвртог гола, Роберт Левандовски је изблокиран, а Аркадијуш Милик није имао проблем да затресе мрежу из казненог.

Пољаци су сада лидери групе Д и имају шест бодова више од Немаца, са утакмицом више.

Коментари / 0

Оставите коментар