EP, kval.: Poljacima prijao ''gruzijski čaj''!

Dva gola posle prekida, Nemci sada zaostaju šest bodova za liderom grupe D uz utakmicu manje.

Fudbal 14.11.2014 | 20:30
EP, kval.: Poljacima prijao ''gruzijski čaj''!

Srbiji poslednjih godina teško padaju utakmice sa kavkaskim zemljama, ali Poljaci nemaju tih problema te su lako savladali Gruziju u Tbilisiju 0:4 u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Domaćini su se dobro držali u prvih 45. minuta i uspeli su da sačuvaju svoju mrežu, ali su gosti na startu drugog poluvremena uspeli da probiju zid Gruzina i dođu do prednosti, a prekidi su bili kobni po zemlju sa Kavkaza na ovom meču.

Sebastijan Mila je u 51. minutu izveo korner, a Kamil Glik je odlično reagovao na povratnu loptu Gregorža Kričovijaka i glavom smestio zatresao mrežu, iako se lopta našla na prstima igrača Gruzije Jabe Kankave, igrača, a ne golmana. Kapiten domaće ekipe je imitirao Luisa Suareza sa Mundijala u Južnoj Africi i rukom na gol liniji pokušao da zaustavi gol, ali je na kraju samo zaradio žuti karton.

Gruzini su psihološki pali i Poljaci su to umeli da iskoriste baražnom paljbom od 71. do 73. minuta, prvo se Kričovijak dobro snašao posle gužve nakon novog prekida i ugurao loptu preko gol linije. Samo dva minuta kasnije Mila je postigao jedan od lepših golova u dosadašnjim kvalifikaijama, levom nogom je plasirao loptu i skinuo paučinu gola, i to na prvu!

Poljaci se nisu zadovoljili više nego dobrim rezultatom i u sudijskoj nadoknadi su došli i do četvrtog gola, Robert Levandovski je izblokiran, a Arkadijuš Milik nije imao problem da zatrese mrežu iz kaznenog.

Poljaci su sada lideri grupe D i imaju šest bodova više od Nemaca, sa utakmicom više.

Komentari / 0

Ostavite komentar