Космет: Слобода за троје Срба

Судско веће Основног суда у Приштини ослободило је троје Срба из општине Ново Брдо оптужби да су током сукоба на КиМ 1999. године починили ратни злочин.

 

Србија 06.11.2014 | 19:16
Космет: Слобода за троје Срба

Браћа Слободан и Срећко Мартиновић и Светлана Стојановић су ослобођени оптужби за дела која су им стављана на терет због недостатка доказа, изјавио је адвокат Дејан А. Васић, који је био бранилац Срећка
Мартиновића.

“Основни суд у Приштини, мешовито судско веће којим је председавао судија Владимир Микула, данас је донело особађајућу пресуду против двојице браће Слободана и Срећка Мартиновића и Светлане Стојановић“, рекао је Васић.

Он је истакао да суд није нашао довољно доказа у поновљеном поступку и да је сведочење јединог оштећеног косовског Албанца Сељатина Бећирија неубедљиво.

Ово троје Срба је полиција Еулекса ухапсила 24. септембра 2009. године под сумњом да су током сукоба на Косову починили ратни злочин над цивилним становништвом.

Да нису криви Основни суд у Приштини утврдио је у првом поступку, али је након жалбе тужилаштва Апелациони суд наложио поновни процес који је данас окончан ослобађајућом пресудом према оптуженим Србима.

Коментари / 0

Оставите коментар