Kosmet: Sloboda za troje Srba

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini oslobodilo je troje Srba iz opštine Novo Brdo optužbi da su tokom sukoba na KiM 1999. godine počinili ratni zločin.

 

Srbija 06.11.2014 | 19:16
Kosmet: Sloboda za troje Srba

Braća Slobodan i Srećko Martinović i Svetlana Stojanović su oslobođeni optužbi za dela koja su im stavljana na teret zbog nedostatka dokaza, izjavio je advokat Dejan A. Vasić, koji je bio branilac Srećka
Martinovića.

“Osnovni sud u Prištini, mešovito sudsko veće kojim je predsedavao sudija Vladimir Mikula, danas je donelo osobađajuću presudu protiv dvojice braće Slobodana i Srećka Martinovića i Svetlane Stojanović“, rekao je Vasić.

On je istakao da sud nije našao dovoljno dokaza u ponovljenom postupku i da je svedočenje jedinog oštećenog kosovskog Albanca Seljatina Bećirija neubedljivo.

Ovo troje Srba je policija Euleksa uhapsila 24. septembra 2009. godine pod sumnjom da su tokom sukoba na Kosovu počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Da nisu krivi Osnovni sud u Prištini utvrdio je u prvom postupku, ali je nakon žalbe tužilaštva Apelacioni sud naložio ponovni proces koji je danas okončan oslobađajućom presudom prema optuženim Srbima.

Komentari / 0

Ostavite komentar