Ломила кости дјетету

Шестомесечни дечак из Слатине повређен је приликом купања и преповијања, Јелена Бојовић није знала да се брине о њему

Србија 04.11.2014 | 09:40
Ломила кости дјетету

ЈАГОДИНА - Шестомесечна беба из села Слатина код Јагодине, која је у петак примљена у болницу с преломом руке, кључне кости и модрицама по целом телу, жртва је злостављања, потврдили су лекарски прегледи.

Малишана је повредила његова мајка Јелена Бојовић (17), али она, због снижених интелектуалних капацитета, није била свесна да повређује бебу. Дечак ће након лечења бити одузет од родитеља и смештен у хранитељску породицу.

Лева нога остаће краћа

Полиција и даље прикупља информације о овом случају, након чега ће бити утврђено да ли ће мајка Јелена евентуално бити кривично гоњена.

- Комисија за злостављање деце Опште болнице, састављена од петоро лекара педијатара, закључила је да је реч о насилним повредама, због чега смо се обратили полицији и Центру за социјални рад. Дете је у стабилном стању и није животно угрожено. Установљено је да је лева нога детета краћа од десне због прелома - каже за Курир др Дарко Милетић, директор јагодинске болнице. Иначе, мајка Јелена, која је ментално заостала, све време је у болници уз свог сина, а обоје су под 24-часовним надзором лекара.

Хранитељска породица

Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини, потврдила је за Курир да ће шестомесечни дечак након опоравка бити смештен у хранитељску породицу.

- Мајка није у стању да се брине о детету. Не постоји адекватна подршка породице и начин да се превазиђе тај проблем, тако да ће беба бити одузета од родитеља. Дете је повређено због неадекватне бриге о њему. Мајка је снижених интелектуалних капацитета, а беба је повређена приликом купања и преповијања. Мајка, једноставно, није знала да се брине о детету у том узрасту и није имала осећај да чини нешто лоше - каже Јаковљевићева.

Извор:Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СС

04.11.2014 16:15

Дјетету је боље било гдје друго него са оваквом мајком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

04.11.2014 18:10

А гдје је отац. Њега нико не спомиње...

ОДГОВОРИТЕ