Lomila kosti djetetu

Šestomesečni dečak iz Slatine povređen je prilikom kupanja i prepovijanja, Jelena Bojović nije znala da se brine o njemu

Srbija 04.11.2014 | 09:40
Lomila kosti djetetu

JAGODINA - Šestomesečna beba iz sela Slatina kod Jagodine, koja je u petak primljena u bolnicu s prelomom ruke, ključne kosti i modricama po celom telu, žrtva je zlostavljanja, potvrdili su lekarski pregledi.

Mališana je povredila njegova majka Jelena Bojović (17), ali ona, zbog sniženih intelektualnih kapaciteta, nije bila svesna da povređuje bebu. Dečak će nakon lečenja biti oduzet od roditelja i smešten u hraniteljsku porodicu.

Leva noga ostaće kraća

Policija i dalje prikuplja informacije o ovom slučaju, nakon čega će biti utvrđeno da li će majka Jelena eventualno biti krivično gonjena.

- Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara, zaključila je da je reč o nasilnim povredama, zbog čega smo se obratili policiji i Centru za socijalni rad. Dete je u stabilnom stanju i nije životno ugroženo. Ustanovljeno je da je leva noga deteta kraća od desne zbog preloma - kaže za Kurir dr Darko Miletić, direktor jagodinske bolnice. Inače, majka Jelena, koja je mentalno zaostala, sve vreme je u bolnici uz svog sina, a oboje su pod 24-časovnim nadzorom lekara.

Hraniteljska porodica

Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, potvrdila je za Kurir da će šestomesečni dečak nakon oporavka biti smešten u hraniteljsku porodicu.

- Majka nije u stanju da se brine o detetu. Ne postoji adekvatna podrška porodice i način da se prevaziđe taj problem, tako da će beba biti oduzeta od roditelja. Dete je povređeno zbog neadekvatne brige o njemu. Majka je sniženih intelektualnih kapaciteta, a beba je povređena prilikom kupanja i prepovijanja. Majka, jednostavno, nije znala da se brine o detetu u tom uzrastu i nije imala osećaj da čini nešto loše - kaže Jakovljevićeva.

Izvor:Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

СС

04.11.2014 16:15

Дјетету је боље било гдје друго него са оваквом мајком.

ODGOVORITE
Name

ma

04.11.2014 18:10

A gdje je otac. Njega niko ne spominje...

ODGOVORITE