Кокеза предсједник ФС Београда?!

ФК Црвена звезда наставља иницијативу за смену председника ФСС Томислава Караџића. Опозиција је све ближа броју од 41 делегата, неопходних за просту већину у Скупштини ФСС.

Фудбал 29.10.2014 | 15:30
Кокеза предсједник ФС Београда?!

Лазаревац и Младеновац, потом Српска лига група Београд, а, судећи према најавама из редова опозиције, ускоро и Фудбалски савез Београда.

Опозиција Томислава Караџића, предвођена челницима ФК Црвена звезда, пре свих потпредседником Славишом Кокезом и в. д. генералног секретара Звезданом Терзићем, све је ближа коначном циљу - рушење председника ФСС Томислава Караџића.

Оно што је не тако давно деловало као немогуће, када је Караџић добио једногласну подршку делегата Скупштине ФСС, а издејствовао и то да се његов опозив не може тражити у наредних 12 месеци, сада је скоро па извесно - људи из Љутице Богдана ближе се преузимању Фудбалског савеза Београда.

Клуб са "Маракане", пише Информер, за сада је добио 13 делегата у будућем саставу Скупштине ФСС, што значи да Кокезу, Терзића и сараднике до просте већине у највишем органу фудбалске организације дели још 28. Скупштину ФСС чини 80 делегата, од којих је на прошлом заседању било присутно 67 (Црвена звезда је бојкотовала). Дакле, са 41 гласом може да буде донета одлука о смени председника и новим изборима.

Ако "напад" на Београд буде успешно изведен, председника ФСБ Ратомира Бабића из ФК Партизан и блиског Караџићевог сарадника, требало би да замени Кокеза, после чега би опозиција формално кренула у замену делегата и по регионима. "Информер" пише да су Караџићеви опоненти затражили подршку у Фудбалском савезу Војводине, који је дуго био бастион Караџићеве одбране и да је нису добили

Са Истоком и Западом ствари ће, по свему судећи, такође ићи тешко и споро, али у Љутице Богдана сматрају да ништа није неизводљиво.

"Терзић и Кокеза били су у Новом Саду на састанку са председником ФК Војводина, Зораном Шћепановићем и неким члановима ФС Војводине. Нудили су им сарадњу, али су одбијени", рекао је за "Информер" потпредседник ФСС Ратко Боровница, који је уједно и председник ФС Војводине.

"У овом тренутку Звезда може да скупи највише 13 гласова, то се поклапа с бројем делегата који нису присуствовали претходној Скупштини ФСС. Они који су дошли, гласали су за Томислава Караџића, а то је 67 делегата. Не верујем да ће Звезда успети било шта да промени", тврди Боровница да опозиција заправо није отишла даље од почетка.

У ФС Западне Србије кажу...

"Било је незваничних разговора са неким члановима нашег савеза, али то је све што могу да кажем. О тако озбиљним питањима расправљамо на седницама Скупштине ФСС", рекао је генсек ФС Западне Србије Раде Поповић.

Председник овог савеза, Жарко Стевановић, рекао је...

"Никоме није лако због тога што се највећи и најпоштованији клуб у Србији, а то је Црвена звезда, налази у сукобу с руководством ФСС. Међутим, мене из Звезде нису звали, а не бих да износим личне ставове. О свему одлучују органи нашег регионалног савеза. Ако неко од делегата покрене тему промена, она ће бити предмет расправе на седници Скупштине или Извршног одбора ФС региона Западна Србија", рекао је Стевановић.

"Наше новине" наводе да је Кокези и Терзићу потребан 21 глас на Скупштини ФСБ да смене Бабића.

"Не желим то да коментаришем. Није сада време за такве приче", рекао је Бабић за "Наше".

Исти лист наводи да је Кокеза с трибина посматрао меч Прве лиге Србије између лазаревачке Колубаре и београдског Синђелића, где је на делу посматрао двојицу "клинаца" из Црвене звезде, Марка Грујића и Милана Јокића, али и да је "опипавао пулс" челника два клуба, који такође имају право гласа на Скупштини ФСС.

Фудбалски савез Војводине даје осам делегата, ФС Косова и Метохије једног, Источна Србија има десет, а Западна 12. Сви учесници Суперлиге имају по једног представника у Скупштини, а делегати се замењују како неки клуб испадне или уђе у елитни ранг.

Прва лига Србије има 13 делегата, а српске лиге 12. Речено нам је да ће предводници Караџићеве опозиције тражити савезнике не само у регионима, већ и у клубовима елитног и нижих рангова.

Коментари / 0

Оставите коментар