Kokeza predsjednik FS Beograda?!

FK Crvena zvezda nastavlja inicijativu za smenu predsednika FSS Tomislava Karadžića. Opozicija je sve bliža broju od 41 delegata, neophodnih za prostu većinu u Skupštini FSS.

Fudbal 29.10.2014 | 15:30
Kokeza predsjednik FS Beograda?!

Lazarevac i Mladenovac, potom Srpska liga grupa Beograd, a, sudeći prema najavama iz redova opozicije, uskoro i Fudbalski savez Beograda.

Opozicija Tomislava Karadžića, predvođena čelnicima FK Crvena zvezda, pre svih potpredsednikom Slavišom Kokezom i v. d. generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem, sve je bliža konačnom cilju - rušenje predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Ono što je ne tako davno delovalo kao nemoguće, kada je Karadžić dobio jednoglasnu podršku delegata Skupštine FSS, a izdejstvovao i to da se njegov opoziv ne može tražiti u narednih 12 meseci, sada je skoro pa izvesno - ljudi iz Ljutice Bogdana bliže se preuzimanju Fudbalskog saveza Beograda.

Klub sa "Marakane", piše Informer, za sada je dobio 13 delegata u budućem sastavu Skupštine FSS, što znači da Kokezu, Terzića i saradnike do proste većine u najvišem organu fudbalske organizacije deli još 28. Skupštinu FSS čini 80 delegata, od kojih je na prošlom zasedanju bilo prisutno 67 (Crvena zvezda je bojkotovala). Dakle, sa 41 glasom može da bude doneta odluka o smeni predsednika i novim izborima.

Ako "napad" na Beograd bude uspešno izveden, predsednika FSB Ratomira Babića iz FK Partizan i bliskog Karadžićevog saradnika, trebalo bi da zameni Kokeza, posle čega bi opozicija formalno krenula u zamenu delegata i po regionima. "Informer" piše da su Karadžićevi oponenti zatražili podršku u Fudbalskom savezu Vojvodine, koji je dugo bio bastion Karadžićeve odbrane i da je nisu dobili

Sa Istokom i Zapadom stvari će, po svemu sudeći, takođe ići teško i sporo, ali u Ljutice Bogdana smatraju da ništa nije neizvodljivo.

"Terzić i Kokeza bili su u Novom Sadu na sastanku sa predsednikom FK Vojvodina, Zoranom Šćepanovićem i nekim članovima FS Vojvodine. Nudili su im saradnju, ali su odbijeni", rekao je za "Informer" potpredsednik FSS Ratko Borovnica, koji je ujedno i predsednik FS Vojvodine.

"U ovom trenutku Zvezda može da skupi najviše 13 glasova, to se poklapa s brojem delegata koji nisu prisustvovali prethodnoj Skupštini FSS. Oni koji su došli, glasali su za Tomislava Karadžića, a to je 67 delegata. Ne verujem da će Zvezda uspeti bilo šta da promeni", tvrdi Borovnica da opozicija zapravo nije otišla dalje od početka.

U FS Zapadne Srbije kažu...

"Bilo je nezvaničnih razgovora sa nekim članovima našeg saveza, ali to je sve što mogu da kažem. O tako ozbiljnim pitanjima raspravljamo na sednicama Skupštine FSS", rekao je gensek FS Zapadne Srbije Rade Popović.

Predsednik ovog saveza, Žarko Stevanović, rekao je...

"Nikome nije lako zbog toga što se najveći i najpoštovaniji klub u Srbiji, a to je Crvena zvezda, nalazi u sukobu s rukovodstvom FSS. Međutim, mene iz Zvezde nisu zvali, a ne bih da iznosim lične stavove. O svemu odlučuju organi našeg regionalnog saveza. Ako neko od delegata pokrene temu promena, ona će biti predmet rasprave na sednici Skupštine ili Izvršnog odbora FS regiona Zapadna Srbija", rekao je Stevanović.

"Naše novine" navode da je Kokezi i Terziću potreban 21 glas na Skupštini FSB da smene Babića.

"Ne želim to da komentarišem. Nije sada vreme za takve priče", rekao je Babić za "Naše".

Isti list navodi da je Kokeza s tribina posmatrao meč Prve lige Srbije između lazarevačke Kolubare i beogradskog Sinđelića, gde je na delu posmatrao dvojicu "klinaca" iz Crvene zvezde, Marka Grujića i Milana Jokića, ali i da je "opipavao puls" čelnika dva kluba, koji takođe imaju pravo glasa na Skupštini FSS.

Fudbalski savez Vojvodine daje osam delegata, FS Kosova i Metohije jednog, Istočna Srbija ima deset, a Zapadna 12. Svi učesnici Superlige imaju po jednog predstavnika u Skupštini, a delegati se zamenjuju kako neki klub ispadne ili uđe u elitni rang.

Prva liga Srbije ima 13 delegata, a srpske lige 12. Rečeno nam je da će predvodnici Karadžićeve opozicije tražiti saveznike ne samo u regionima, već i u klubovima elitnog i nižih rangova.

Komentari / 0

Ostavite komentar