Судија журио на концерт, па суспендован!

Марка Клатенбурга нећемо гледати наредног викенда на теренима Премијер лиге, јер је направио два прекршаја после утакмице Вест Бромвич Албион - Кристал Палас.

Фудбал 29.10.2014 | 11:00
Судија журио на концерт, па суспендован!

Марк Клатенбург суспендован је и неће судити ниједну утакмицу Премијер лиге наредног викенда, а можда и дуже од тога, у зависности какву пресуду буде донела ФА.
Наиме, један од водећих арбитара у Енглеској, а и шире, направио је два прекршаја у једном дану: Прво је пола сата причао телефоном са менаџером Кристал Паласа, Нилом Ворноком, непосредно после утакмице са Вест Бромвич Албионом (2:2), а потом је сео у свој аутомобил и отишао у родни крај, на север Енглеске, где је слушао музичара Еда Ширана уживо.

Биће кажњен и због првог и због другог преступа.

Менаџери Премијер лиге смеју да разговарају са судијама после 30 минута од завршетка утакмица, али не преко телефона и уз обавезно присуство "сведока", а то су у арбитровом случају његови асистенти. Међутим, како је Клатенбург журио на концер енглеског кантаутора, разговор са Ворноком обавио је преко телефона, што је забрањено.

Такође, за разговор на релацији менаџер - судија, потребна је посебна дозвола судијске организације, а ни то није било испоштовано овом приликом.

Сам одлазак са стадиона у колима је такође прекршај, јер правила Премијер лиге обавезују судије да на утакмицу дођу заједно, у официјелном аутобусу и да у истом напусте стадион, због личне безбедности.

Клатенбург је "запалио" из Бирмингема пуним гасом и то ће га коштати... Колико? Видећемо.

Према Ворноковом мишљењу, а с њим се слаже добар део фудбалске јавности у Енглеској, Клатенбург је два пута оштетио Кристал Палас. Једном није досудио прекршај над Вилфредом Захом за најстрожу казну, а потом није санкционисао фаул Крејга Досона над Џулијаном Сперонијем, који је претходио голу домаћина, упркос томе што је Сперони потом морао да напусти терен због повреде.

ВБА је у тренутку фаула Досона над Сперонијем смањио на 1:2, а потом стигао до бода у надокнади времена.

Нема дилеме због чега је Ворнок инсистирао на разговору са Клатенбургом, иако се овом журило...

Коментари / 0

Оставите коментар