Sudija žurio na koncert, pa suspendovan!

Marka Klatenburga nećemo gledati narednog vikenda na terenima Premijer lige, jer je napravio dva prekršaja posle utakmice Vest Bromvič Albion - Kristal Palas.

Fudbal 29.10.2014 | 11:00
Sudija žurio na koncert, pa suspendovan!

Mark Klatenburg suspendovan je i neće suditi nijednu utakmicu Premijer lige narednog vikenda, a možda i duže od toga, u zavisnosti kakvu presudu bude donela FA.
Naime, jedan od vodećih arbitara u Engleskoj, a i šire, napravio je dva prekršaja u jednom danu: Prvo je pola sata pričao telefonom sa menadžerom Kristal Palasa, Nilom Vornokom, neposredno posle utakmice sa Vest Bromvič Albionom (2:2), a potom je seo u svoj automobil i otišao u rodni kraj, na sever Engleske, gde je slušao muzičara Eda Širana uživo.

Biće kažnjen i zbog prvog i zbog drugog prestupa.

Menadžeri Premijer lige smeju da razgovaraju sa sudijama posle 30 minuta od završetka utakmica, ali ne preko telefona i uz obavezno prisustvo "svedoka", a to su u arbitrovom slučaju njegovi asistenti. Međutim, kako je Klatenburg žurio na koncer engleskog kantautora, razgovor sa Vornokom obavio je preko telefona, što je zabranjeno.

Takođe, za razgovor na relaciji menadžer - sudija, potrebna je posebna dozvola sudijske organizacije, a ni to nije bilo ispoštovano ovom prilikom.

Sam odlazak sa stadiona u kolima je takođe prekršaj, jer pravila Premijer lige obavezuju sudije da na utakmicu dođu zajedno, u oficijelnom autobusu i da u istom napuste stadion, zbog lične bezbednosti.

Klatenburg je "zapalio" iz Birmingema punim gasom i to će ga koštati... Koliko? Videćemo.

Prema Vornokovom mišljenju, a s njim se slaže dobar deo fudbalske javnosti u Engleskoj, Klatenburg je dva puta oštetio Kristal Palas. Jednom nije dosudio prekršaj nad Vilfredom Zahom za najstrožu kaznu, a potom nije sankcionisao faul Krejga Dosona nad Džulijanom Speronijem, koji je prethodio golu domaćina, uprkos tome što je Speroni potom morao da napusti teren zbog povrede.

VBA je u trenutku faula Dosona nad Speronijem smanjio na 1:2, a potom stigao do boda u nadoknadi vremena.

Nema dileme zbog čega je Vornok insistirao na razgovoru sa Klatenburgom, iako se ovom žurilo...

Komentari / 0

Ostavite komentar