ЛЕ: Ријека добила Фејенорд, пораз Наполија!

Фудбалери Волфсбурга отворили су треће коло Лиге Европе победом над Краснодаром у гостима са 2:4 у оквиру групе Х, а Ријека је на свом терену затим победила Фејнорд са 3:1 уз хет-трик Крамарића.

Фудбал 23.10.2014 | 22:05
ЛЕ: Ријека добила Фејенорд, пораз Наполија!

Група Х: Волфсбург ефикасно до победе, Лил и Евертон без голова

Немачки "вукови" су до предности дошли у финишу првог полувремена аутоголом Гранквиста који је желео да спречи Олића да дође до лопте на метар од небрањене мреже, а на самом почетку другог Де Брујне је удвостручио вођство Волфсбурга прецизним ударцем искоса са десне стране.

Наду Краснодару вратио је Гранквист у 51. минуту из пенала који је скривио Налду играјући руком у свом казненом простору, али је Луиз Густаво 13 минута касније са дистанце сјајним шутем послао лопту под пречку за 1:3. Де Брујне је у 80. минуту оверио победу Волфсбурга, а пораз руског тима ублажио је Ахмедов у самом финишу.

У другом мечу, Лил и Евертон су одиграли без погодака, али су упркос томе "карамеле" прве на табели са пет бодова, прати их Волфсбург са четири, Лил има три, а Краснодар два.

Група Г: Шоу Крамарића против Фејнорда, мировале мреже у Белгији

Ријека је дошла до прве победе у Лиги Европе, и то захваљујући сјајном Андреју Крамарићу. После његовог поготка је Торнстра изједначио, али је млади хрватски фудбалер прво елегантно лобовао, а затим из пенала постигао погодак за 3:1.

Стандард и Севиља су имали мирољубивих 0:0, али су упркос томе Андалужани лидери са пет бодова, Стандард и Ријека имају по четири, Фејнорд три пред дуел са хрватском екипом на свом терену.

Група И: Прекид у Братислави, пораз Наполија

Слован и Спарта су играли до 40. минута, када су навијачи изазвали прекид утакмице. Нешто касније се наставило и Спарта је добила тај меч са 3:0, а истовремено, Јанг Бојс је головима Ороа и Бертона савладао италијанску екипу са 2:0, па ове две екипе након трећег кола имају по шест бодова. Победи над Наполијем допринос су имали Гајић и Вилотић, који су одиграли цео меч.

Група Ј: Алборг убедљив против Динама, Стеауа славила

Алборг је против екипе из Кијева водио са 2:0 већ после 39 минута, а тријумф је потврдио Томсен на почетку надокнаде пред сам крај меча. И Стеауа је имала идентичну предност после првог полувремена головима Русескуа, а меч је у наставку учинио занимљивијим Дел Вале. Није успело Португалцима да дођу до првог бода, остали су закуцани за дно табеле, а по шест бодова имају преостала три тима, Алборг, Стеауа и Динамо.

Група К: Фјорентина славила у Грчкој

Италијански тим је успео да порази ПАОК у Солуну, а једини погодак на мечу постигао је Варгас у 38. минуту. Голман Гликос је зауставио његов први ударац, али не и други, па је Фјорентина прва после три кола са девет бодова. Генгам после ремија без голова са Динамом из Минска има четири, Паок има три бода, а Динамо један.

Лига Европе, 3. коло:

Група Г:
Ријека - Фејнорд 3:1 (0:0)
(Крамарић 64, 71, 76п - Торнстра 66)
Стандард Лијеж - Севиља 0:0
Група Х:
Краснодар - Волфсбург 2:4 (0:1)
(Гранквист 51, Вандерсон 86 - Гранквист 37 а.г, Де Брујне 46,80, Густаво 64)
Лил - Евертон 0:0
Група И:
Слован - Спарта Праг 0:3 (0:0)
(Лафата 56, Конате 61, Крејци 81)
Јанг Бојс - Наполи 2:0 (0:0)
(Оро 52, Бертон 92)
Група Ј:
Алборг - Динамо Кијев 3:0 (2:0)
(Еневолдсен 11, Томсен 39, 91)
Стеауа - Рио Аве 2:1 (2:0)
(Русеску 17, 45 - Дел Вале 48)
Група К:
Динамо Минск - Генгам 0:0
ПАОК - Фјорентина 0:1 (0:1)
(Варгас 38)
Група Л:
Трабзон - Локерен 2:0 (0:0)
(Јатабаре 54, Констант 86)
Металист - Легија 0:1 (0:1)

Коментари / 0

Оставите коментар