Руси намјестили Шалке - кец и 7+?!

Уторак вече донео је спектакуларне резултате у Лиги шампиона, а у сенци победа Бајерна, Шахтјора и Челсија са 6-7 голова, остао је тријумф Шалкеа 4:3.

Фудбал 23.10.2014 | 22:20
Руси намјестили Шалке - кец и 7+?!

Немачки клуб је у надокнади времена голом из пенала стигао до победе над лисабонским Спортингом, након чега су кренуле разне теорије завере.

Највећу оптужбу изнео је бивши директор Спортинга дуардо Баросо, који сматра да је руска мафија, преко генералног спонзора Шалкеа и ЛШ компаније Гаспром наместила меча да буде победа домаћина и седам голова.

Не само што су повезани Шалке и ЛШ преко спонзора Гаспрома, већ је и меч судила петорка из Русије, на челу са Сергејом Карасевим.

Након меча навијачи Спортинга су жестоко критиковали УЕФА преко друштвених мрежа.

"Оно што се догодило није нормално. Ово је огромна неправда. Не желим више ништа да кажем у вези са тим", рекао је после меча тренер Спортинга Марко Силва.

Спортинг је повео у Гелзенкирхену голом Нанија у 16. минуту, изједначио је Обаси у 34, а почетком другог дела Хунтелар је погодио за преокрет.

Пола сата пре краја Хеведес повећава на 3:1, али у наредних 20 минута Силва са два гола доноси изједначење. Међутим, у 92. минуту догодио се контроверзан тренутак.

Лопта након шута Хунтелара главом погађа Жонатана Силву у лице, судија се није огласио, али је на интервенцију петог судије који стоји иза гола ипак свирао пенал, који Чупо-Мотиг претвара у победи домаћина.

УЕФА није имала одговор на питање новинара да ли је конфликт интереса да једна компанија буде спонзор одређеном клубу и такмичењу у којем наступа та екипа, нити да ли је забринута због оптужби у вези са тим.

Гаспром је 2012. године постао генерални спонзор ЛШ, уговор је потписан на три године, а прошле сезоне су еколишки активисти на стадиону Сент Јакобс на мечу Базел – Шалке развили анти-Гапсром транспарент.

У сваком случају, Спортинг после три кола има један бод и вероватно ће остати иза "Гаспромових тимова" Шалкеа и Челсија у групи Г.

 

Коментари / 0

Оставите коментар