Национална пензија за чувара Зејтинлика

Председник Србије Томислав Николић подржао је иницијативу Нишлије Милорада Петковића да се чувару Зејтинлика, српског гробља у Солуну Ђорђу Михајловићу додели национална пензија.

Србија 23.10.2014 | 15:48
Национална пензија за чувара Зејтинлика

Писмо из кабинета председника Србије добио сам почетком ове седмице, а иницијативу сам упутио пре месец дана, рекао је Милорад Петковић Тањугу.Из кабинета су ме обавестили да су иницијативу са позитивним мишљењем проследили Министарству за рад, запошљавање и борачка и социјална питања, наводи Петковић и додаје да је ту иницијативу и он сам упутио министру Александру Вулину и председници Народне скупштине Маји Гојковић.

Мајка чувара гробља на Зејтинлику је Гркиња, а отац Србин, подсетио је Петковић и поновио уверење да чика Ђорђе, који више од пола века дочекује потомке страдалих српских ратника, заслужује националну пензију.

Ђорђе је чувар гробља од 1961. године, а пре њега гробље у Солуну чували су његов отац и његов деда, подсећа Петковић и захваљује Николићу што је подржао његов предлог.Петковић је рекао да је Ђорђа видео крајем августа ове године када је посетио  гробље на Зејтинлику.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЦЦ

23.10.2014 15:07

Требали сте то урадити и раније, човјек живи на гробљу, дочекује силни народ који посјећује Зејтинлик, поразговара, послужи ракију, за свакога има времена да се фотографише. Лијепо је и сада али је чика Ђорђе близу 90 година старости, чини ми се. Не знам ко ће га наслиједити када напусти овоземаљски живот. Има кћерку и не знам колико је спремна да настави породичну традицију. Диван је деда, да нам поживи још дуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

23.10.2014 16:07

Био сам на Зејтинлику,овај цица је легенда, сваког доцека са српском шљивовицом и зна све о српској историји од првог свјетског рата па до овог задњег ослободилацког! Треба му дати пензију

ОДГОВОРИТЕ