Nacionalna penzija za čuvara Zejtinlika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je inicijativu Nišlije Milorada Petkovića da se čuvaru Zejtinlika, srpskog groblja u Solunu Đorđu Mihajloviću dodeli nacionalna penzija.

Srbija 23.10.2014 | 15:48
Nacionalna penzija za čuvara Zejtinlika

Pismo iz kabineta predsednika Srbije dobio sam početkom ove sedmice, a inicijativu sam uputio pre mesec dana, rekao je Milorad Petković Tanjugu.Iz kabineta su me obavestili da su inicijativu sa pozitivnim mišljenjem prosledili Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, navodi Petković i dodaje da je tu inicijativu i on sam uputio ministru Aleksandru Vulinu i predsednici Narodne skupštine Maji Gojković.

Majka čuvara groblja na Zejtinliku je Grkinja, a otac Srbin, podsetio je Petković i ponovio uverenje da čika Đorđe, koji više od pola veka dočekuje potomke stradalih srpskih ratnika, zaslužuje nacionalnu penziju.

Đorđe je čuvar groblja od 1961. godine, a pre njega groblje u Solunu čuvali su njegov otac i njegov deda, podseća Petković i zahvaljuje Nikoliću što je podržao njegov predlog.Petković je rekao da je Đorđa video krajem avgusta ove godine kada je posetio  groblje na Zejtinliku.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

CC

23.10.2014 15:07

Требали сте то урадити и раније, човјек живи на гробљу, дочекује силни народ који посјећује Зејтинлик, поразговара, послужи ракију, за свакога има времена да се фотографише. Лијепо је и сада али је чика Ђорђе близу 90 година старости, чини ми се. Не знам ко ће га наслиједити када напусти овоземаљски живот. Има кћерку и не знам колико је спремна да настави породичну традицију. Диван је деда, да нам поживи још дуго!

ODGOVORITE
Name

Vuk

23.10.2014 16:07

Bio sam na Zejtinliku,ovaj cica je legenda, svakog doceka sa srpskom šljivovicom i zna sve o srpskoj istoriji od prvog svjetskog rata pa do ovog zadnjeg oslobodilackog! Treba mu dati penziju

ODGOVORITE