Калић ухапшен са косовским пасошем

Рожајац Сафет Калић (45), који је ухапшен у Аустрији у сарадњи црногорске и аустријске полиције, у тренутку хапшења код себе је имао косовски пасош са лажним идентитетом.

Регион 21.10.2014 | 17:03
Калић ухапшен са косовским пасошем

Како је саопштио црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић, полиција Црне Горе имала је раније сазнања добијена од косовских колега да Калић, познат као нарко-бос, има пасош са лажним идентитетом. Према његовим речима, особа чији идентитет је користио Калић никада није боравила у Црној Гори.

"Косовски пасош који је користио Калић гласио је на мушкарца из Липљана рођеног 1970. године", рекао је Коњевић на конференцији за новинаре и додао да је Калић током скривања често мењао пасоше и идентитет. Он за сада није могао тачно да каже да ли ће и када Калић бити изручен Црној Гори, као и да то зависи од самог Калића.

Министар, као ни директор Управе полиције Славко Стојановић, нису откривали на данашњој конференцији за новинаре чиме се бавио и где се крио Калић протеклих година, објаснивши да ће то бити речено касније.

Из Управе полиције синоћ је саопштено да је Калић ухапшен у Аустрији по међународној потерници, коју је 2011. године, по захтеву државних органа Црне Горе, расписао Интерпол Подгорица.

Пред Специјалним већем Вишег суда у Бијелом Пољу 6. октобра је завршено суђење против Калића, његовог брата Мерсудина (54) и Сафетове супруге Амине (29) због прања скоро осам милиона евра, зарађених шверцом наркотика. Изрицање пресуде одложено је за почетак новембра.

Сафету Калићу судило се у одсуству, а према одлуци правосуђа одузета му је имовина, као и његовим најближим сродницима, вредна више од 22 милиона евра.


Коментари / 0

Оставите коментар