Kalić uhapšen sa kosovskim pasošem

Rožajac Safet Kalić (45), koji je uhapšen u Austriji u saradnji crnogorske i austrijske policije, u trenutku hapšenja kod sebe je imao kosovski pasoš sa lažnim identitetom.

Region 21.10.2014 | 17:03
Kalić uhapšen sa kosovskim pasošem

Kako je saopštio crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, policija Crne Gore imala je ranije saznanja dobijena od kosovskih kolega da Kalić, poznat kao narko-bos, ima pasoš sa lažnim identitetom. Prema njegovim rečima, osoba čiji identitet je koristio Kalić nikada nije boravila u Crnoj Gori.

"Kosovski pasoš koji je koristio Kalić glasio je na muškarca iz Lipljana rođenog 1970. godine", rekao je Konjević na konferenciji za novinare i dodao da je Kalić tokom skrivanja često menjao pasoše i identitet. On za sada nije mogao tačno da kaže da li će i kada Kalić biti izručen Crnoj Gori, kao i da to zavisi od samog Kalića.

Ministar, kao ni direktor Uprave policije Slavko Stojanović, nisu otkrivali na današnjoj konferenciji za novinare čime se bavio i gde se krio Kalić proteklih godina, objasnivši da će to biti rečeno kasnije.

Iz Uprave policije sinoć je saopšteno da je Kalić uhapšen u Austriji po međunarodnoj poternici, koju je 2011. godine, po zahtevu državnih organa Crne Gore, raspisao Interpol Podgorica.

Pred Specijalnim većem Višeg suda u Bijelom Polju 6. oktobra je završeno suđenje protiv Kalića, njegovog brata Mersudina (54) i Safetove supruge Amine (29) zbog pranja skoro osam miliona evra, zarađenih švercom narkotika. Izricanje presude odloženo je za početak novembra.

Safetu Kaliću sudilo se u odsustvu, a prema odluci pravosuđa oduzeta mu je imovina, kao i njegovim najbližim srodnicima, vredna više od 22 miliona evra.


Komentari / 0

Ostavite komentar