Држава да штити Србе на Косову

Предсједник Демократске странке Србије Санда Рашковић-Ивић оцијенила је да су косовски Срби узнемирени након више инцидената и затражила од државе да их заштити.

Србија 20.10.2014 | 17:08
Држава да штити Србе на Косову

"Сви се слажу у томе да код Албанаца расте шовинистичка мржња према Србима и, у односу на инцидент који се десио на фудбалској утакмици Србија-Албанија, нема никога ко би могао да каже једну критичку реч или да се извини", рекла је Ивић у сјеверној Косовској Митровици.

Она је додала "да је то знак да пројекат велике Албаније никада није био јачи".

"То је због тога што се држава Србија стално повлачи под притиском Запада због уласка у ЕУ", рекла је Ивићева и додала да власт треба да покаже и да је Косово дио Србије.

Она је подржала одлагање посјете албанског премијера Едија Раме Београду јер, како је рекла, сматра да посјета није плод билатералних, добрих односа, који би требало да се успоставе већ је то диктат ЕУ.

Говорећи о бриселском споразуму, Ивићева је оцијенила да је он препрека за различите ствари на терену - да се обнављају цркве и манастири, отежана је слобода кретања због обавезног посједовања косовских докумената, повлачењем Србије из институција учестали су инциденти попут паљења застава Србије...

Она је додала да је у посљедње време из косовско-митровачке болнице отишло 12 љекара и оцијенила да је то забрињавајуће.

"Велика је повика на дупле плате које су исплаћиване на Космету, а ја мислим да сви који овде раде треба да добију најмање дуплу плату", рекла је она и додала да ће се заузети да се направи програм да сваки Србин на Космету буде запослен.

Она је позвала предсједника Скупштине Србије Мају Гојковић да распише локалне изборе у четири општине на сјеверу Косова гдје је власт изабрана на косовским изборима 2013. године.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

20.10.2014 15:14

Да да, и до сад сте их штитили од Милошевића до данас.

ОДГОВОРИТЕ