У аутобусу откривено 100.000 цигарета

Цариници Србије, у сарадњи са граничном полицијом, открили су на Граничном прелазу Гостун покушај кријумчарења 100.000 цигарета у крову аутобуса.

Србија 20.10.2014 | 13:56
У аутобусу откривено 100.000 цигарета

Прекршај је откривен око поноћи 18. октобра, на улазу у Србију, приликом контроле аутобуса регистарских ознака БиХ, који саобраћа на релацији Херцег Нови – Бијељина, саопштено је из Управе царина Србије.

Аутобусом је управљао 29-годишњи држављанин БиХ, који је на питање царинског службеника одговорио да нема ништа да пријави за царињење.

Након прегледа путника и пртљага, цариници су одлучили да прегледају и фабричке шупљине аутобуса. Користећи ендоскопску камеру, у кровним вентилационим шупљинама, које служе за загријевање и хлађење кабине аутобуса, откривена је већа количина цигарета. Укупно је из шупљина, са лијеве и десне стране крова, извађено 500 боксова цигарета стране производње са и без акцизне маркице.

Највише је било цигарета марке "мн", а потом и марки "трокадеро", "монте", "бонд", "приде", "бб", "мерилyн слимс", а укупна вриједност овог нелегалног товара процијењена је на више од 6.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар