U autobusu otkriveno 100.000 cigareta

Carinici Srbije, u saradnji sa graničnom policijom, otkrili su na Graničnom prelazu Gostun pokušaj krijumčarenja 100.000 cigareta u krovu autobusa.

Srbija 20.10.2014 | 13:56
U autobusu otkriveno 100.000 cigareta

Prekršaj je otkriven oko ponoći 18. oktobra, na ulazu u Srbiju, prilikom kontrole autobusa registarskih oznaka BiH, koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Bijeljina, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Autobusom je upravljao 29-godišnji državljanin BiH, koji je na pitanje carinskog službenika odgovorio da nema ništa da prijavi za carinjenje.

Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili da pregledaju i fabričke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacionim šupljinama, koje služe za zagrijevanje i hlađenje kabine autobusa, otkrivena je veća količina cigareta. Ukupno je iz šupljina, sa lijeve i desne strane krova, izvađeno 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice.

Najviše je bilo cigareta marke "mn", a potom i marki "trokadero", "monte", "bond", "pride", "bb", "merilyn slims", a ukupna vrijednost ovog nelegalnog tovara procijenjena je na više od 6.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar