Албанија објавила специјални рат Србији

Предсједник Форума за истраживање међународног тероризма Милан Пашански оцијенио је да су Албанци, убацивањем заставе такозване "велике Албаније" на стадион "Партизана" у Београду, објавили специјални рат
Србији и без угрожавања људских живота остварили свој циљ - свјетску реафирмацију политичког концепта "велике Албаније".

Србија 19.10.2014 | 14:22
Албанија објавила специјални рат Србији

Он је указао да званична Тирана, умјесто да се огради од инцидента, манипулацијом о угрожености своје заставе и суверенитета "подиже на ноге" Албанце на југу Србије, на самом Косову и Метохији, Грчкој,
Швајцарској и широм свијета, који бучно и насилнички одобравају политички напад Албаније на Србију.

- Из тога проистиче закључак да су власти у Тирани биле упознате да албански националисти припремају напад и политичку провокацију у центру Београда, рекао је Пашански за "Вечерње новости".

Он је подсјетио да су у вишедеценијском рату против Срба, Албанци на Косову и Метохији увијек имали нескривену подршку Албаније и Запада јер је, како је рекао, Тирана била и остала политичка трансмисија извјесних кругова на Западу, у чему стратегија САД у борби против тероризма има важну улогу.

Пашански је указао да се исламски национализам и тероризам користе за дестабилизацију Балкана и Србије.

-  Примјеном стратегије непрестаног политичког притиска и изазивања политичких немира у БиХ је, на примјер, настала веома сложена ситуација. Стална настојања исламских фундаменталиста да оборе режим у Саудијској Арабији "прелила" су се у БиХ и тако је фундаментализам увезен у срце Европе, упозорава Пашански.

При том, како је нагласио, САД имају своју рачуницу да "гаје" бијелу Ал каиду на Балкану да фундаментализмом инфицира муслиманске дијелове Русије и Кине, те да држи безбједносно отвореним обод ЕУ, с циљем везивања за себе.

- У оквиру наведене стратегије Албанији је додијељено истакнуто мјесто узбуњивача балканског простора. Зато се у ЕУ и на Западу на политику такозване "велике Албаније" гледа благонаклоно, закључио је Пашански.


Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Коалиције

19.10.2014 12:27

Не ваља, Срби сами а коалиција около (Хрвати, Бошњаци, Црногорци и др.).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коалиције

19.10.2014 12:31

Српска политика треба барем у БиХ да води политику приближавања. Да се разбија та оштрица тих коалиција, а не да се оштрица коалиција појачава, на начин како то кукаквни Милорад Доодик чини, провокацијма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

19.10.2014 15:27

Не бојимо се ми и ако смо сами, само да се ЕУ и САД не мјесају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

19.10.2014 17:00

Провокација је увек било и бице али то треба пропратити спортски И на фер нацин. А не онако сто цемо намлатити играце Албаније сто цемо одмах поцети са паљењем албанских куца, радњи поцети да убијамо кољемо итд... То србији свакако не иде у прилог, а та данасња мрака која је на тим стадионима сваки нормалан цовек се згрозава. Многи културни паметни висе не долазе јер је то постала клаоница а не утакмица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.10.2014 18:50

Не свидја ми се све ово. Нисмо ни изблиза сназни као 90- тих, а кухају око нас са свих страна. Бојим се за нас опстанак.

ОДГОВОРИТЕ