Albanija objavila specijalni rat Srbiji

Predsjednik Foruma za istraživanje međunarodnog terorizma Milan Pašanski ocijenio je da su Albanci, ubacivanjem zastave takozvane "velike Albanije" na stadion "Partizana" u Beogradu, objavili specijalni rat
Srbiji i bez ugrožavanja ljudskih života ostvarili svoj cilj - svjetsku reafirmaciju političkog koncepta "velike Albanije".

Srbija 19.10.2014 | 14:22
Albanija objavila specijalni rat Srbiji

On je ukazao da zvanična Tirana, umjesto da se ogradi od incidenta, manipulacijom o ugroženosti svoje zastave i suvereniteta "podiže na noge" Albance na jugu Srbije, na samom Kosovu i Metohiji, Grčkoj,
Švajcarskoj i širom svijeta, koji bučno i nasilnički odobravaju politički napad Albanije na Srbiju.

- Iz toga proističe zaključak da su vlasti u Tirani bile upoznate da albanski nacionalisti pripremaju napad i političku provokaciju u centru Beograda, rekao je Pašanski za "Večernje novosti".

On je podsjetio da su u višedecenijskom ratu protiv Srba, Albanci na Kosovu i Metohiji uvijek imali neskrivenu podršku Albanije i Zapada jer je, kako je rekao, Tirana bila i ostala politička transmisija izvjesnih krugova na Zapadu, u čemu strategija SAD u borbi protiv terorizma ima važnu ulogu.

Pašanski je ukazao da se islamski nacionalizam i terorizam koriste za destabilizaciju Balkana i Srbije.

-  Primjenom strategije neprestanog političkog pritiska i izazivanja političkih nemira u BiH je, na primjer, nastala veoma složena situacija. Stalna nastojanja islamskih fundamentalista da obore režim u Saudijskoj Arabiji "prelila" su se u BiH i tako je fundamentalizam uvezen u srce Evrope, upozorava Pašanski.

Pri tom, kako je naglasio, SAD imaju svoju računicu da "gaje" bijelu Al kaidu na Balkanu da fundamentalizmom inficira muslimanske dijelove Rusije i Kine, te da drži bezbjednosno otvorenim obod EU, s ciljem vezivanja za sebe.

- U okviru navedene strategije Albaniji je dodijeljeno istaknuto mjesto uzbunjivača balkanskog prostora. Zato se u EU i na Zapadu na politiku takozvane "velike Albanije" gleda blagonaklono, zaključio je Pašanski.


Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Koalicije

19.10.2014 12:27

Ne valja, Srbi sami a koalicija okolo (Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci i dr.).

ODGOVORITE
Name

Koalicije

19.10.2014 12:31

Srpska politika treba barem u BiH da vodi politiku približavanja. Da se razbija ta oštrica tih koalicija, a ne da se oštrica koalicija pojačava, na način kako to kukakvni Milorad Doodik čini, provokacijma.

ODGOVORITE
Name

Semberac

19.10.2014 15:27

Ne bojimo se mi i ako smo sami, samo da se EU i SAD ne mjesaju.

ODGOVORITE
Name

mimo

19.10.2014 17:00

Provokacija je uvek bilo i bice ali to treba propratiti sportski I na fer nacin. A ne onako sto cemo namlatiti igrace Albanije sto cemo odmah poceti sa paljenjem albanskih kuca, radnji poceti da ubijamo koljemo itd... To srbiji svakako ne ide u prilog, a ta danasnja mraka koja je na tim stadionima svaki normalan covek se zgrozava. Mnogi kulturni pametni vise ne dolaze jer je to postala klaonica a ne utakmica.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

19.10.2014 18:50

Ne svidja mi se sve ovo. Nismo ni izbliza snazni kao 90- tih, a kuhaju oko nas sa svih strana. Bojim se za nas opstanak.

ODGOVORITE