Листа најутицајнијих тинејџера

Кћерке америчког предсједника Барака Обаме, бројни забављачи, једна Нобеловка и једна играчица бејзбола нашли су се на овогодишњој "Тајмовој" листи најутицајнијих тинејџера.

Забава 14.10.2014 | 15:52
Листа најутицајнијих тинејџера

"Прве" кћерке САД, Малија (16) и Саша (13), Гремијем награђена новозеландска пјевачица Лорде (17) и добитница Нобелове награде за мир, пакистанска активисткиња Малала Јусуфзај (17) уврштене су у списак реномираног листа на којем доминирају девојке, које су заузеле 20 од укупно 25 мјеста.

Најмлађе на листи су 13-огодишње Саша Обама и Мо'не Дејвис, спортска сензација из Филаделфије која је свој тим довела до финала Мале бејзбол лиге.

Тави Гевинсон (18), оснивачица популарног онлајн модног магазина "Руки", представљена је као икона интернет ере савремене младе генерације, заједно са трансродном активисткињом Џез Џенингс (14) и
хонгконшким продемократским активистом Џошуом Вонгом (18).

На листи је највише спортиста, глумаца и пјевача.

Звијезде малог и великог екрана које је "Тајм" одабрао су Кирнан Шипка (14) из серије "Момци са Медисона", Рико Родригез (16) из "Модерне породице", Клои Грејс Морец (17), која већ има богату глумачку каријеру ("Кери", "Фајтер", "Праведник"), и Џејден Смит (16), син глумачког пара Вил Смит и Џејда Пинкет-Смит.

Од младих пјевача, поред Лорде, издвојени су Беки Џи (17), Остин Махон (18) и Шон Мендес (16), а од спортиста голферка Лидија Ко (17) са Новог Зеланда и бициклисткиња Салма Какар (17) из Авганистана.

Тинејџери који су се истакли својим пословним даром су Ерик Финмен (17), оснивач онлајн образовног сајта Ботангле.цом, модна видео блогерка Бетани Мота (18) и берзанска мешетарка Рејчел Фокс (18).

Троје младих Ираца - Сјара Џаџ (16), Емер Хики (17) и Софи Хили-Тоу (17), на листи су због открића бактерија које фиксирају азот из атмосфере у земљиште.

На листи су и млади кувар из Лос Анђелеса Флин Мекгери (15), звијезда кратких видео прилога на Твитеровој апликацији Вине Неш Грир (16), ТВ старлете, сестре Џенер (Кардашијан) - Кендал (18) и Кајли (17), као и
оснивачица модне компаније "Јелоубери" Меган Грасел (19) и јужноафричка-аустралијска ЈуТјуб звезда Трој Сиван.


Коментари / 0

Оставите коментар