Самсунг развио супербрзи Wи-Фи

Јужнокорејска компанија Самсунг развила је Wи-Фи технологију од 60 ГХз за коју тврди да је бржа чак пет пута од постојеће и да ће корисницима омогућити да, примера ради, скину комплетан филм за свега 3 секунде.

Информационе технологије 14.10.2014 | 11:46
Самсунг развио супербрзи Wи-Фи

Из Самсунга тврде да ће корисници сада моћи да размењују податке великом брзином, 575 мегабајта у секунди, што је довољно да филм од 1 ГБ пренесете на уређај за мање од три секунде. Такође, некомпресовани видео високе резолуције може се преносити на телевизију у реалном времену.

"За разлику од постојећих 2.4 ГХз и 5 ГХз Wи-Фи технологија, Самсунг 802.11 и стандард 60 ГХз Wи-Фи технологија садржи максималну брзину елиминишући међуканалне сметње, што се односи на број уређаја који користе исту мрежу", рекли су из Самсунга.

Компанија се над да ће комерцијализовати ову технологију почетком следеће године за аудио-визуелне системе, медицинске уређаје и мобилне телефоне.

Ранији покушаји да се користи ова технологија нису уродили плодом због тога што су коришћени милиметарски таласи који путују линијом вида.

Ови таласи имају слаба пенетративна својства, што значи да губе сигнал и перформансе података када наиђу на препреке попут зидова.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар