Ако Албанци дођу, биће ухапшени!

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије, Миливој Мирков, рекао је да навијачи Албаније дефинитивно неће моћи да присуствују утакмици против Србије у Београду (уторак, 20.45).

Фудбал 12.10.2014 | 16:55
Ако Албанци дођу, биће ухапшени!

Дилеме више нема - у уторак увече на стадиону Партизана неће бити албанских навијача. Барем не оних са обележјима.

Дуел Србије и Албаније у квалификацијама за Европско првенство 2016. у Француској са трибина ће моћи да гледају само присталице "орлова", изјавио је комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије Миливој Мирков.

"Новост је да навијачи Албаније неће бити на стадиону, пошто је њихов Савез уважио препоруку Европске фудбалске уније. Улазнице које су добили биће нам враћене и утакмици ће присуствовати само домаћи навијачи. Сваки навијач Албаније који буде на стадиону (са навијачким обележијама, прим. аут) биће одстрањен и касније процесуиран", рекао је Мирков Тањугу.

Он је додао да ће исти принцип важити и за навијаче Србије, када наши фудбалери буду гостовали у Елбасану, 8. октобра наредне године.

ФСС је првобитно предложио албанском савезу да националне репрезентације одиграју међусобне утакмице без присуства гостујућих навијача, али су Албанци то одбили. На крају су, ипак, морали да се повинују одлукама УЕФА.

Представници ФСС нису могли да гарантују безбедност гостујућим навијачима, пошто Албанци нису желели да доставе списак имена и презимена навијача, иако је то по прописима УЕФА.

Нема сумње на да ће и без доласка гостујућих присталица атмосфера на стадиону у Хумској бити веома напета, пошто су "орлови" квалификације почели разочаравајућим ремијем у Јеревану са Јерменијом, а потом је и Александар Коларов оштром изјавом додатно "подгрејао" атмосферу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нечувено.

12.10.2014 14:59

Сваки навијач Албаније који буде на стадиону (са навијачким обележијама, прим. аут) биће одстрањен и касније процесуиран" - толико о томе колико је Србија демократска земља. Код нас бре као у Јужној Кореји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

12.10.2014 15:55

2014 година, 21. вијек а Србија нема добре односе са комсијама. Треба се мало распитат засто је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

12.10.2014 15:56

Ајде бре не лупај ти нечувенко, иди у Албанију па живи и биће нам лакше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy за "Еу"

15.10.2014 06:28

Србија и Албанија нису комшије!

ОДГОВОРИТЕ