Ako Albanci dođu, biće uhapšeni!

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije, Milivoj Mirkov, rekao je da navijači Albanije definitivno neće moći da prisustvuju utakmici protiv Srbije u Beogradu (utorak, 20.45).

Fudbal 12.10.2014 | 16:55
Ako Albanci dođu, biće uhapšeni!

Dileme više nema - u utorak uveče na stadionu Partizana neće biti albanskih navijača. Barem ne onih sa obeležjima.

Duel Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj sa tribina će moći da gledaju samo pristalice "orlova", izjavio je komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov.

"Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov Savez uvažio preporuku Evropske fudbalske unije. Ulaznice koje su dobili biće nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (sa navijačkim obeležijama, prim. aut) biće odstranjen i kasnije procesuiran", rekao je Mirkov Tanjugu.

On je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada naši fudbaleri budu gostovali u Elbasanu, 8. oktobra naredne godine.

FSS je prvobitno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, ali su Albanci to odbili. Na kraju su, ipak, morali da se povinuju odlukama UEFA.

Predstavnici FSS nisu mogli da garantuju bezbednost gostujućim navijačima, pošto Albanci nisu želeli da dostave spisak imena i prezimena navijača, iako je to po propisima UEFA.

Nema sumnje na da će i bez dolaska gostujućih pristalica atmosfera na stadionu u Humskoj biti veoma napeta, pošto su "orlovi" kvalifikacije počeli razočaravajućim remijem u Jerevanu sa Jermenijom, a potom je i Aleksandar Kolarov oštrom izjavom dodatno "podgrejao" atmosferu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nečuveno.

12.10.2014 14:59

Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (sa navijačkim obeležijama, prim. aut) biće odstranjen i kasnije procesuiran" - toliko o tome koliko je Srbija demokratska zemlja. Kod nas bre kao u Južnoj Koreji.

ODGOVORITE
Name

Eu

12.10.2014 15:55

2014 godina, 21. vijek a Srbija nema dobre odnose sa komsijama. Treba se malo raspitat zasto je to tako.

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

12.10.2014 15:56

Ajde bre ne lupaj ti nečuvenko, idi u Albaniju pa živi i biće nam lakše.

ODGOVORITE
Name

xy za "Eu"

15.10.2014 06:28

Srbija i Albanija nisu komšije!

ODGOVORITE