Јерменија - Србија, реакције

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да није разочаран ремијем са Јерменијом (1:1) на старту квалификација за првенство Европе, али је истакао да ће екипа морати да поправи неке ствари у игри. Капитен фудбалера Србије Бранислав Ивановић рекао је да су очекивали победу на гостовању у Јерменији (1:1), на старту квалификација за ЕУРО2016.

Фудбал 12.10.2014 | 09:30
Јерменија - Србија, реакције

"Нисам разочаран, јер смо били добри у једном делу меча. Знали смо да ће Јерменија играти добро у одбрани. Било је тешко кад смо примили гол. Напорно смо радили да изједначимо и на крају сматрам да смо освојили овај бод. Важно је да су се играчи борили и остали смо непоражени. Имамо квалитет, али постоје ствари које морамо да поправимо у игри. Важна нам је подршка публике на следећем мечу", рекао је Адвокат после меча за Радио-телевизију Србије.

Србија је голом Зорана Тошића из 90. минута уз одбрањен пенал Стојковића освојила бод у другом колу И групе, а за три дана дочекује Албанију у Хумској.

"Освојен бод у сваком случају, наравно да смо очекивали више од меча, имали смо доста шанси које нисмо искорситли у првом полувремену. Доминирали смо у другом, а онда се десио прекид и после је било јако тешко, изгубили смо дисциплину. Да смо први постигли гол, уверен сам да бисмо победили. Морамо да се опоравимо за Албанију, очекује нас велика утакмица. Друге екипе су такође губиле бодове, против Албаније идемо на направимо корак напред", поручио је Ивановић.

"Орлови" су голом Зорана Тошића у 90. минуту уз одбрањен пенал Стојковића седам минута раније избегли пораз у Јеревану, а у уторак дочекују Албанију у Хумској.

"За нас је тај меч први код куће и наравно да очекујемо тешку утакмицу, пун стадион и та атмосфера је веома важна, јер наставак квалификација зависи од почетка, и рачунамо на три бода против Албаније. Утакмица са Јерменијом је завршена, треба брзо да је архивирамо, имали смо доста добрих момената, а вероватно нас је повреда Лазара Марковића избацила из колосека, променили смо систем игре и дошло је до промена у пресингу и формацијском делу. Морамо да гледамо напред и позивитну атмосферу коју смо осетили од навијача на почетку квалификација морамо да оправдамо на терену", нагласио је капитен Србије.

Зоран Тошић, стрелац гола за реми (1:1) са Јерменијом, рекао је да су фудбалери Србије сами себи направили катастрофу на старту квалификација за Европско првенство 2016. у Француској.

"Орлови" су били на прагу пораза, али је голман Стојковић најпре у 83. минуту одбранио пенал Пицелију, да би Тошић у 90. затресао мрежу за бод у другом колу групе И.

"Разочаравајући резултат, јер смо дошли да победимо, веровали у то, а на крају како је ишао ток меча, могло је да буде и горе. Зато је и бод позитиван, нико није срећан, али велика је разлика почети квалификације поразом и ремијем, али успели смо некако да се вратимо. Борили смо се, дали све од себе, они су дали гол иако смо и ми могли из прекида. После примљеног гола направили смо сами себи катастрофу у глави и нисмо знали шта нас је снашло. Понављам, могло је да буде и много горе, сада морамо да победимо Албанију", поручио је Тошић.

Коментари / 0

Оставите коментар