Jermenija - Srbija, reakcije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da nije razočaran remijem sa Jermenijom (1:1) na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ali je istakao da će ekipa morati da popravi neke stvari u igri. Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je da su očekivali pobedu na gostovanju u Jermeniji (1:1), na startu kvalifikacija za EURO2016.

Fudbal 12.10.2014 | 09:30
Jermenija - Srbija, reakcije

"Nisam razočaran, jer smo bili dobri u jednom delu meča. Znali smo da će Jermenija igrati dobro u odbrani. Bilo je teško kad smo primili gol. Naporno smo radili da izjednačimo i na kraju smatram da smo osvojili ovaj bod. Važno je da su se igrači borili i ostali smo neporaženi. Imamo kvalitet, ali postoje stvari koje moramo da popravimo u igri. Važna nam je podrška publike na sledećem meču", rekao je Advokat posle meča za Radio-televiziju Srbije.

Srbija je golom Zorana Tošića iz 90. minuta uz odbranjen penal Stojkovića osvojila bod u drugom kolu I grupe, a za tri dana dočekuje Albaniju u Humskoj.

"Osvojen bod u svakom slučaju, naravno da smo očekivali više od meča, imali smo dosta šansi koje nismo iskorsitli u prvom poluvremenu. Dominirali smo u drugom, a onda se desio prekid i posle je bilo jako teško, izgubili smo disciplinu. Da smo prvi postigli gol, uveren sam da bismo pobedili. Moramo da se oporavimo za Albaniju, očekuje nas velika utakmica. Druge ekipe su takođe gubile bodove, protiv Albanije idemo na napravimo korak napred", poručio je Ivanović.

"Orlovi" su golom Zorana Tošića u 90. minutu uz odbranjen penal Stojkovića sedam minuta ranije izbegli poraz u Jerevanu, a u utorak dočekuju Albaniju u Humskoj.

"Za nas je taj meč prvi kod kuće i naravno da očekujemo tešku utakmicu, pun stadion i ta atmosfera je veoma važna, jer nastavak kvalifikacija zavisi od početka, i računamo na tri boda protiv Albanije. Utakmica sa Jermenijom je završena, treba brzo da je arhiviramo, imali smo dosta dobrih momenata, a verovatno nas je povreda Lazara Markovića izbacila iz koloseka, promenili smo sistem igre i došlo je do promena u presingu i formacijskom delu. Moramo da gledamo napred i pozivitnu atmosferu koju smo osetili od navijača na početku kvalifikacija moramo da opravdamo na terenu", naglasio je kapiten Srbije.

Zoran Tošić, strelac gola za remi (1:1) sa Jermenijom, rekao je da su fudbaleri Srbije sami sebi napravili katastrofu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Orlovi" su bili na pragu poraza, ali je golman Stojković najpre u 83. minutu odbranio penal Piceliju, da bi Tošić u 90. zatresao mrežu za bod u drugom kolu grupe I.

"Razočaravajući rezultat, jer smo došli da pobedimo, verovali u to, a na kraju kako je išao tok meča, moglo je da bude i gore. Zato je i bod pozitivan, niko nije srećan, ali velika je razlika početi kvalifikacije porazom i remijem, ali uspeli smo nekako da se vratimo. Borili smo se, dali sve od sebe, oni su dali gol iako smo i mi mogli iz prekida. Posle primljenog gola napravili smo sami sebi katastrofu u glavi i nismo znali šta nas je snašlo. Ponavljam, moglo je da bude i mnogo gore, sada moramo da pobedimo Albaniju", poručio je Tošić.

Komentari / 0

Ostavite komentar