Папетових судбоносних 180 минута!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас и у понедјељак игра двије најбитније утакмице квалификација за Европско првенство, а поред Змајева своје можда најважније утакмице у тренерској каријери имаће и селектор нашег националног тима Сафет Сушић.

Фудбал 10.10.2014 | 14:00
Папетових судбоносних 180 минута!

Домаћи пораз од Кипра (1:2) на отварању квалификација, без обзира што се радило о сусрету првог кола, добро је пољуљао изгледе наше репрезентације када је у питању пласман на Европско првенство, али још више је уздрмао Сушићеву позицију, без обзира колико то у нашем Савезу покушавали сакрити под тепих.

Јавна је тајна да Папета "не љубе" многи од чланова Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, али још увијек у кровној кући босанскохерцеговачког фудбала по том питању влада закон ћутања.

Осим тога, Сушић све више губи наклоност навијача, који су га до прије годину дана безрезервно подржавали. Међутим, својим помало чудним тактичким одлукама, као рецимо онима које је радио у утакмици против Нигерије, те форсирањем играча који реално немају мјеста у репрезентацији, изгубио је и њихову подршку. Замјерају навијачи, који су у крајњем случају и најважнији, Папету све и свашта, некад с правом, а некад и не. Свјестан је тога и сам Сушић, но не попушта, да ли због принципа или неког ината силног босанског, у овом тренутку то је тешко рећи.

И управо због тог принципа, најбољи бх. фудбалер свих времена вечерас ће на штоперску позицију морати поставити фудбалера који већ годинама није играо у таквој улози. А, штопер Кјева, члана елитног ранга италијанског клупског фудбала, Ервин Зукановић, који је да напоменемо сасвим неоправдано ‘скинут’ из авиона за Бразил, можда и пресудну утакмицу за пласман на Европско првенство, гледаће из свог топлог дома.

Папе је тако одлучио. Он је селектор, његова је задња и то се мора поштовати, мада би можда одлука, бар што се тиче позивања Зукановића, била другачија да је знао да неће моћи рачунати на већ "опроштеног" Емира Спахића.

И због свега горе наведеног, вечерас и у понедјељак Папе "игра" тренерске утакмице живота. А ако жели да их преживи, мораће се уздати у више фактора, па и срећу и не би требало да се понови тактички фијаско који је доживио у Бразилу против Нигерије.

Папе мора повући праве потезе у право вријеме. У супротном, постаће бивши, а Змајеви јако далеко од свог пласмана на ЕП 2016 у Француској.

Ил' пуковник, ил' покојник...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БИХ

10.10.2014 13:37

Идемо Змајеви. Не дај се Босно.

ОДГОВОРИТЕ