Влада највише уложила у Бијељину!?

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да је Влада Српске у Семберију и град Бијељину уложила највише у области здравства, те да је данашњим отварањем Центра медицине рада и спорта у Бијељини, то још једном потврђено.

Република Српска 08.10.2014 | 19:20
Влада највише уложила у Бијељину!?

"Синергијом средстава Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ `Угљевик`, Завода за медицину рада и спорта Републике Српске и уз помоћ директора бијељинске болнице `Свети врачеви` Синише Максимовића, данас у Бијељини имамо четврти регионални Центар медицине рада и спорта", рекао је министар Богданић на отварању овог центра и најавио да ће ускоро бити отворена још два оваква центра у Српској.Богданић је истакао важност Центра, прије свега, када је ријеч о дјеци која се баве спортом и која треба да буду на адекватан начин прегледана, да не би долазило до нежељених посљедица.

"На другој страни, контрола радника и љекарских увјерења од данас ће се овдје моћи обављати на један квалитетнији и сигурнији начин, али и контрола боловања, што је послодавцима итекако важно. Истовемено, омогућићемо и Болници и Дому здравља да учествују у пружању дијагностичких процедура", додао је Богданић након што је озваничио почетак рада Центра медицине рада и спорта у Бијељини.Он је напоменуо да је ово добра ствар за Семберију и Бијељину, те поновио да је Влада Српске највише уложила у овај дио Српске када је ријеч о здравству.

"Очекујем да ћемо и на другим подручјима успјети да урадимо оно што смо урадили овдје, те ћемо у суботу, 11. октобра отворити још један центар, овај пут у Требињу. У суботу, такође, почиње са радом и болница у Невесињу, тако да ћемо једнако квалитетну заштиту омогућити свим становницима Републике Српске", рекао је Богданић.Он је додао да ће крајем октобра почети разговори са кредиторима из Кореје, да би се помогло финансирање и изградња болница и у Источном Сарајеву и Добоју.

"На тај начин добили бисмо значајан и стабилан здравствени систем који је веома скуп, али наше опредјељење је да чувамо здравље становника, што је најзначајнија ствар", истакао је Богданић.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Регионалац

08.10.2014 12:56

А колико се са подручја Бијељине уплати у буџет РС по свим видовима? Није битно да ли је Бијељина или Рибник, сви уплаћују у буџет и МОРА им се враћати. Концепт да је ова или она влада "уложила", "дала", "инвестирала", је погрешан у својој суштини, владе враћају ДИО средстава која се скупе по регијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.10.2014 13:49

Хоцете ли стици угурати све у суботу пред гласање багро лоповска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шала

08.10.2014 13:52

Гдје год се појави министар Богданић шала шалу стиже. Два отварања 11.10. субота у вријеме предизборне тишине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

08.10.2014 14:05

Министре Богданицу, казете влада највисе улозила у Бијељину? Ста сад оцекујете, да вам се народ Бијељине одузи за то, да гласа за ту исту владу која је помогла. Министре, та влада ја помогла из будзета Републике Српске а не из васих дзепова а Бијељина је у Републици Српској. Јос једна много битна ствар министре, та влада о којој казете да је помогла, та влада је нас највисе покрала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

08.10.2014 15:57

Ајд' не се.и:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

09.10.2014 12:14

Лопузо, та влада која броји јос који дан, не даје паре из својих дзепова, но народне, а успут сто стигне то и покраде.

ОДГОВОРИТЕ