Vlada najviše uložila u Bijeljinu!?

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada Srpske u Semberiju i grad Bijeljinu uložila najviše u oblasti zdravstva, te da je današnjim otvaranjem Centra medicine rada i sporta u Bijeljini, to još jednom potvrđeno.

Republika Srpska 08.10.2014 | 19:20
Vlada najviše uložila u Bijeljinu!?

"Sinergijom sredstava Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ `Ugljevik`, Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske i uz pomoć direktora bijeljinske bolnice `Sveti vračevi` Siniše Maksimovića, danas u Bijeljini imamo četvrti regionalni Centar medicine rada i sporta", rekao je ministar Bogdanić na otvaranju ovog centra i najavio da će uskoro biti otvorena još dva ovakva centra u Srpskoj.Bogdanić je istakao važnost Centra, prije svega, kada je riječ o djeci koja se bave sportom i koja treba da budu na adekvatan način pregledana, da ne bi dolazilo do neželjenih posljedica.

"Na drugoj strani, kontrola radnika i ljekarskih uvjerenja od danas će se ovdje moći obavljati na jedan kvalitetniji i sigurniji način, ali i kontrola bolovanja, što je poslodavcima itekako važno. Istovemeno, omogućićemo i Bolnici i Domu zdravlja da učestvuju u pružanju dijagnostičkih procedura", dodao je Bogdanić nakon što je ozvaničio početak rada Centra medicine rada i sporta u Bijeljini.On je napomenuo da je ovo dobra stvar za Semberiju i Bijeljinu, te ponovio da je Vlada Srpske najviše uložila u ovaj dio Srpske kada je riječ o zdravstvu.

"Očekujem da ćemo i na drugim područjima uspjeti da uradimo ono što smo uradili ovdje, te ćemo u subotu, 11. oktobra otvoriti još jedan centar, ovaj put u Trebinju. U subotu, takođe, počinje sa radom i bolnica u Nevesinju, tako da ćemo jednako kvalitetnu zaštitu omogućiti svim stanovnicima Republike Srpske", rekao je Bogdanić.On je dodao da će krajem oktobra početi razgovori sa kreditorima iz Koreje, da bi se pomoglo finansiranje i izgradnja bolnica i u Istočnom Sarajevu i Doboju.

"Na taj način dobili bismo značajan i stabilan zdravstveni sistem koji je veoma skup, ali naše opredjeljenje je da čuvamo zdravlje stanovnika, što je najznačajnija stvar", istakao je Bogdanić.

Izvor: SRNA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Regionalac

08.10.2014 12:56

A koliko se sa područja Bijeljine uplati u budžet RS po svim vidovima? Nije bitno da li je Bijeljina ili Ribnik, svi uplaćuju u budžet i MORA im se vraćati. Koncept da je ova ili ona vlada "uložila", "dala", "investirala", je pogrešan u svojoj suštini, vlade vraćaju DIO sredstava koja se skupe po regijama.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.10.2014 13:49

Hocete li stici ugurati sve u subotu pred glasanje bagro lopovska?

ODGOVORITE
Name

Šala

08.10.2014 13:52

Gdje god se pojavi ministar Bogdanić šala šalu stiže. Dva otvaranja 11.10. subota u vrijeme predizborne tišine!!!

ODGOVORITE
Name

1389

08.10.2014 14:05

Ministre Bogdanicu, kazete vlada najvise ulozila u Bijeljinu? Sta sad ocekujete, da vam se narod Bijeljine oduzi za to, da glasa za tu istu vladu koja je pomogla. Ministre, ta vlada ja pomogla iz budzeta Republike Srpske a ne iz vasih dzepova a Bijeljina je u Republici Srpskoj. Jos jedna mnogo bitna stvar ministre, ta vlada o kojoj kazete da je pomogla, ta vlada je nas najvise pokrala.

ODGOVORITE
Name

baja

08.10.2014 15:57

Ajd' ne se.i:-)

ODGOVORITE
Name

Milos

09.10.2014 12:14

Lopuzo, ta vlada koja broji jos koji dan, ne daje pare iz svojih dzepova, no narodne, a usput sto stigne to i pokrade.

ODGOVORITE