Отворена амбуланта породичне медицине у Ћукалима

Након петнаест година,  око 1500 становника  србачких села Жупски Разбој, Илићани и Ћукали од данас поново имају амбуланту породичне медицине.

Република Српска 07.10.2014 | 16:47
Отворена амбуланта породичне медицине у Ћукалима

Директор србачког Дома здравља др. Саша Јовичић данас је у присуству представника општинске власти и месне заједнице Ћукали, озваничио почетак рада тима породичне медицине у реконструисаној амбуланти у овом месном центру.

У санацију и опремање објекта, путем донатора, властитим издвајањем и уз помоћ општине у градјевинске радове, набавку опреме и медицинског материјала уложено је око 80.000 КМ. Медицинска сестра ће радити свакодневно, док ће лекар за почетак долазити два пута седмично. Томе су се највише обрадовали старији мештани.

Невенка Топић каже да сада неће морати ићи и до 20 километара до прве здравствене установе да би се прегледала.

У циљу приближавања здравствених услуга градјанима, Дом здравља Србац, који је медју првима добио и  „сертификат  квалитета рада“, у последњих двадесетак дана обновио је и амбуланте породичне медицине у  Гламочанима и Ножичком, а данас је у овој здравственој установи на употребу пуштена и савремена еколошка котловница за централно грејање.

На истом принципу загреваће се и здравствена амбуланта у Разбоју, што ће, по речима директора Јовичића, овој здравственој установи правити велике финансијске уштеде.

Начелник Српца Драго Ћирић изразио је задовољство радом Дома здравља Србац и напорима меџамента да на  стварању услова за успешно функционисање здравствене заштите градјана у општини Србац.
 
Саво Кесер
Радио Србац

Коментари / 0

Оставите коментар