Otvorena ambulanta porodične medicine u Ćukalima

Nakon petnaest godina,  oko 1500 stanovnika  srbačkih sela Župski Razboj, Ilićani i Ćukali od danas ponovo imaju ambulantu porodične medicine.

Republika Srpska 07.10.2014 | 16:47
Otvorena ambulanta porodične medicine u Ćukalima

Direktor srbačkog Doma zdravlja dr. Saša Jovičić danas je u prisustvu predstavnika opštinske vlasti i mesne zajednice Ćukali, ozvaničio početak rada tima porodične medicine u rekonstruisanoj ambulanti u ovom mesnom centru.

U sanaciju i opremanje objekta, putem donatora, vlastitim izdvajanjem i uz pomoć opštine u gradjevinske radove, nabavku opreme i medicinskog materijala uloženo je oko 80.000 KM. Medicinska sestra će raditi svakodnevno, dok će lekar za početak dolaziti dva puta sedmično. Tome su se najviše obradovali stariji meštani.

Nevenka Topić kaže da sada neće morati ići i do 20 kilometara do prve zdravstvene ustanove da bi se pregledala.

U cilju približavanja zdravstvenih usluga gradjanima, Dom zdravlja Srbac, koji je medju prvima dobio i  „sertifikat  kvaliteta rada“, u poslednjih dvadesetak dana obnovio je i ambulante porodične medicine u  Glamočanima i Nožičkom, a danas je u ovoj zdravstvenoj ustanovi na upotrebu puštena i savremena ekološka kotlovnica za centralno grejanje.

Na istom principu zagrevaće se i zdravstvena ambulanta u Razboju, što će, po rečima direktora Jovičića, ovoj zdravstvenoj ustanovi praviti velike finansijske uštede.

Načelnik Srpca Drago Ćirić izrazio je zadovoljstvo radom Doma zdravlja Srbac i naporima medžamenta da na  stvaranju uslova za uspešno funkcionisanje zdravstvene zaštite gradjana u opštini Srbac.
 
Savo Keser
Radio Srbac

Komentari / 0

Ostavite komentar