Више од 400 позива за кримоловце

Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у септембру је путем телефонске линије "Кримоловци" регистровала 426 позива, од који су у 84 случаја грађани дали корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и њиховим починиоцима.

Босна и Херцеговина 03.10.2014 | 12:15
Више од 400 позива за кримоловце

Највећи број информација односио се на кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења 18, неовлаштени промет опојним дрогама 14, те остала кривична дјела 21, саопштено је из Сипе.

Од укупног броја примљених информација, 84 су заједно са извјештајима прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по 11 је поступала и Сипа.

У извјештајном периоду стигло је 86 повратних информација од надлежних полицијских органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем "Кримоловаца".

На основу тога утврђено је да је поступање по овим информацијама резултирало подношењем надлежним тужилаштвима четири извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, а три извјештаја достављена су на оцјену.

Полицијски службеници Сипе дали су 159 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" - 080 020 505.

Коментари / 0

Оставите коментар