Više od 400 poziva za krimolovce

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u septembru je putem telefonske linije "Krimolovci" registrovala 426 poziva, od koji su u 84 slučaja građani dali korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima.

Bosna i Hercegovina 03.10.2014 | 12:15
Više od 400 poziva za krimolovce

Najveći broj informacija odnosio se na krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja 18, neovlašteni promet opojnim drogama 14, te ostala krivična djela 21, saopšteno je iz Sipe.

Od ukupnog broja primljenih informacija, 84 su zajedno sa izvještajima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 11 je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu stiglo je 86 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca".

Na osnovu toga utvrđeno je da je postupanje po ovim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, a tri izvještaja dostavljena su na ocjenu.

Policijski službenici Sipe dali su 159 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.

Komentari / 0

Ostavite komentar