10 свјетских градова са најбољим ноћним проводом

Ако волите да упознајете друге културе уз здравице и гласну музику, овај текст ће вам помоћи да упознате дестинације са најатрактивнијим садржајима.

Путовања 27.09.2014 | 15:31
10 свјетских градова са најбољим ноћним проводом

Градови на овој листи заузели су првих десет места дестинација са најбољим ноћним проводом и то на основу следећих критеријума: сати (колико дубоко у ноћ траје провод и колико ноћи недељно може да се излази), људи (да ли је друштво пријатељски настројено), музика (квалитет и разноврсност), искуства (да ли ћете о проводу у овим градовима моћи да причате пријатељима и неколико деценија после путовања). Оцене у свим категоријама варирају од 1 до 10.

Ево листе градова са најбољим ноћним проводом:

10. Бангкок - Многи путници одлазе у Бангкок, а не увиђају да он нуди много тога више од добре хране. Бангкок је развио своју разиграну страну и постао космополитски град.Данас је препун популарних рок барова, дискотека и пабова.Најбоље место за упознавање локалаца: Млађе особе преферирају РЦА, док су нешто старији привучени клубовима у Сукхумбит Сои 11.

9. Буенос Аирес - И у овом “Паризу Југа”, као и у Шпанији, вечера се нешто пре поноћи, а затим плеше до раних јутарњих сати.Иако цене у Буенос Аиресу више нису приступачне као некада, овај град и даље нуди много тога за релативно мали новац, нарочито у односу на друге светске престонице.Најбоље одредиште: Почните од мирнијих барова у Реколету, а постепено се крећите ка тавернама у Палермо Холивуду. Само без журбе!

8. Лас Вегас - Ни једна листа најбољих градова за ноћни провод није комплетна без Лас Вегаса. “Град греха” има понешто за свакога, па је готово немогуће да ће вам у њему бити досадно.Најбоље место да потрошите животну уштеђевину без трунке кајања: XС у Енцоре. 

7. Монтреал - Монтреал је неоткривени драгуљ Северне Америке. Овај град има дивне домаћине, одличне дискотеке и наравно, летње фестивале.Ипак, не би требало да га посећујете зими, јер га нећете доживети на прави начин.Најбоље место у граду: Wоод 35

6. Барселона - Прво правило Барселоне је да се не задржавате у Лас Рамблас. Други делови града много су интересантнији ноћу и наравно, рано ујутру. Клубови и не почињу с радом пре једног часа после поноћи.Најбоље место да дочекате зору: Роw 14

5. Лондон - Овај град има неке од најпрестижнијих ноћних клубова на свету. Можете уживати у одличној музици готово сваког дана у недељи.Најбоље место у граду: Цхинаwхите.

4. Сао Пауло, Бразил - Сао Пауло често остаје у сенци гламурозног Рио де Жанеира, али је заправо културно средиште Бразила.Када се боље загледате у срце овог града које куца испод непрегледних бетонских блокова, наћи ћете разнолик садржај какав не постоји нигде на свету.Најбоље место за плес: Д-Едге.

3. Њујорк - Иако није истина да овај град никад не спава (провод се обично завршава око три – четири сата после поноћи), Њујорк је високо позициониран због разнолике понуде.Од огромних журки у складиштима у Бруклину, до мега клубова и хипстерских места у Ист Вилиџу, инди рок концерата, забава у хотелима... сигурно ћете се негде пронаћи.Најбоље место: Меатпацкинг Дистрицт. Ипак, припремите се за невероватно високе цене. 

2. Берлин - Ноћни живот у Берлину је толико развијен, да неки клубови чак имају и кревете за оне који не желе да га напуштају због одмора.Најбоље место за излазак: Бергхаим и Wатергате.

1. Ибица, Шпанија - Сваки љубитељ забаве мора посетити Ибицу барем једном у животу. На Ибици се дању организују журке на плажи, увече у хотелским баровима, а ноћи у пратњи најбољих ДЈ-ева на свету. Спавање се не препоручује.Најбоље место за љубитеље техно музике: Клубови у Ибица Тауну.

 

Коментари / 0

Оставите коментар