10 svjetskih gradova sa najboljim noćnim provodom

Ako volite da upoznajete druge kulture uz zdravice i glasnu muziku, ovaj tekst će vam pomoći da upoznate destinacije sa najatraktivnijim sadržajima.

Putovanja 27.09.2014 | 15:31
10 svjetskih gradova sa najboljim noćnim provodom

Gradovi na ovoj listi zauzeli su prvih deset mesta destinacija sa najboljim noćnim provodom i to na osnovu sledećih kriterijuma: sati (koliko duboko u noć traje provod i koliko noći nedeljno može da se izlazi), ljudi (da li je društvo prijateljski nastrojeno), muzika (kvalitet i raznovrsnost), iskustva (da li ćete o provodu u ovim gradovima moći da pričate prijateljima i nekoliko decenija posle putovanja). Ocene u svim kategorijama variraju od 1 do 10.

Evo liste gradova sa najboljim noćnim provodom:

10. Bangkok - Mnogi putnici odlaze u Bangkok, a ne uviđaju da on nudi mnogo toga više od dobre hrane. Bangkok je razvio svoju razigranu stranu i postao kosmopolitski grad.Danas je prepun popularnih rok barova, diskoteka i pabova.Najbolje mesto za upoznavanje lokalaca: Mlađe osobe preferiraju RCA, dok su nešto stariji privučeni klubovima u Sukhumbit Soi 11.

9. Buenos Aires - I u ovom “Parizu Juga”, kao i u Španiji, večera se nešto pre ponoći, a zatim pleše do ranih jutarnjih sati.Iako cene u Buenos Airesu više nisu pristupačne kao nekada, ovaj grad i dalje nudi mnogo toga za relativno mali novac, naročito u odnosu na druge svetske prestonice.Najbolje odredište: Počnite od mirnijih barova u Rekoletu, a postepeno se krećite ka tavernama u Palermo Holivudu. Samo bez žurbe!

8. Las Vegas - Ni jedna lista najboljih gradova za noćni provod nije kompletna bez Las Vegasa. “Grad greha” ima ponešto za svakoga, pa je gotovo nemoguće da će vam u njemu biti dosadno.Najbolje mesto da potrošite životnu ušteđevinu bez trunke kajanja: XS u Encore. 

7. Montreal - Montreal je neotkriveni dragulj Severne Amerike. Ovaj grad ima divne domaćine, odlične diskoteke i naravno, letnje festivale.Ipak, ne bi trebalo da ga posećujete zimi, jer ga nećete doživeti na pravi način.Najbolje mesto u gradu: Wood 35

6. Barselona - Prvo pravilo Barselone je da se ne zadržavate u Las Ramblas. Drugi delovi grada mnogo su interesantniji noću i naravno, rano ujutru. Klubovi i ne počinju s radom pre jednog časa posle ponoći.Najbolje mesto da dočekate zoru: Row 14

5. London - Ovaj grad ima neke od najprestižnijih noćnih klubova na svetu. Možete uživati u odličnoj muzici gotovo svakog dana u nedelji.Najbolje mesto u gradu: Chinawhite.

4. Sao Paulo, Brazil - Sao Paulo često ostaje u senci glamuroznog Rio de Žaneira, ali je zapravo kulturno središte Brazila.Kada se bolje zagledate u srce ovog grada koje kuca ispod nepreglednih betonskih blokova, naći ćete raznolik sadržaj kakav ne postoji nigde na svetu.Najbolje mesto za ples: D-Edge.

3. Njujork - Iako nije istina da ovaj grad nikad ne spava (provod se obično završava oko tri – četiri sata posle ponoći), Njujork je visoko pozicioniran zbog raznolike ponude.Od ogromnih žurki u skladištima u Bruklinu, do mega klubova i hipsterskih mesta u Ist Vilidžu, indi rok koncerata, zabava u hotelima... sigurno ćete se negde pronaći.Najbolje mesto: Meatpacking District. Ipak, pripremite se za neverovatno visoke cene. 

2. Berlin - Noćni život u Berlinu je toliko razvijen, da neki klubovi čak imaju i krevete za one koji ne žele da ga napuštaju zbog odmora.Najbolje mesto za izlazak: Berghaim i Watergate.

1. Ibica, Španija - Svaki ljubitelj zabave mora posetiti Ibicu barem jednom u životu. Na Ibici se danju organizuju žurke na plaži, uveče u hotelskim barovima, a noći u pratnji najboljih DJ-eva na svetu. Spavanje se ne preporučuje.Najbolje mesto za ljubitelje tehno muzike: Klubovi u Ibica Taunu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar