Парада поноса ће бити одржана

У недјељу ће бити одржана Парада поноса, јер су безбједносни ризици много мањи него претходних година, оцијенио је предсједник скупштинског Одбора за контролу служби безбједности и функционер Српске напредне странке Момир Стојановић.

Србија 24.09.2014 | 10:17
Парада поноса ће бити одржана

"Параде поноса ће бити, јер је активност десничарских организација ове године безначајна. То је, свакако, ствар процјене надлежних служби, али дефинитивно мислим да ће шетња у недјељу бити одржана", рекао је Стојановић за "Данас".

Упитан шта је то различито у односу на претходне године када је Парада поноса забрањивана, он сматра да је данас присутан много мањи степен ризика.

"Преовладало је мишљење у друштву да се људска права морају поштовати, а у оквиру тога су и права на сексуално опредјељење. На путу европских интеграција морамо и то да реализујемо и ту нема много приче", додао је Стојановић.

Он напомиње да се Парада мора одржати, јер то је један од услова преко којег ЕУ неће прећи и Србија зна да то мора да одржи.

Стојановић истиче и да ће надлежне службе у сектору безбједности изнијети своје процјене о безбједносном ризику, али мисли да ће овог пута све те процјене бити позитивне и да ће одобрити одржавање скупа.

Како "Данас" пише, коначну одлуку о одржавању Параде поноса полиција ће највјероватније донијети у петак, а безбједносне процјене се интензивно раде.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

леми

24.09.2014 19:44

па, потури се ти мајмуне, нек те нагузе сви ти педери што ће дефиловати.демократски...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хд

24.09.2014 20:07

Само се поносите.

ОДГОВОРИТЕ