Parada ponosa će biti održana

U nedjelju će biti održana Parada ponosa, jer su bezbjednosni rizici mnogo manji nego prethodnih godina, ocijenio je predsjednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbjednosti i funkcioner Srpske napredne stranke Momir Stojanović.

Srbija 24.09.2014 | 10:17
Parada ponosa će biti održana

"Parade ponosa će biti, jer je aktivnost desničarskih organizacija ove godine beznačajna. To je, svakako, stvar procjene nadležnih službi, ali definitivno mislim da će šetnja u nedjelju biti održana", rekao je Stojanović za "Danas".

Upitan šta je to različito u odnosu na prethodne godine kada je Parada ponosa zabranjivana, on smatra da je danas prisutan mnogo manji stepen rizika.

"Preovladalo je mišljenje u društvu da se ljudska prava moraju poštovati, a u okviru toga su i prava na seksualno opredjeljenje. Na putu evropskih integracija moramo i to da realizujemo i tu nema mnogo priče", dodao je Stojanović.

On napominje da se Parada mora održati, jer to je jedan od uslova preko kojeg EU neće preći i Srbija zna da to mora da održi.

Stojanović ističe i da će nadležne službe u sektoru bezbjednosti iznijeti svoje procjene o bezbjednosnom riziku, ali misli da će ovog puta sve te procjene biti pozitivne i da će odobriti održavanje skupa.

Kako "Danas" piše, konačnu odluku o održavanju Parade ponosa policija će najvjerovatnije donijeti u petak, a bezbjednosne procjene se intenzivno rade.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lemi

24.09.2014 19:44

pa, poturi se ti majmune, nek te naguze svi ti pederi što će defilovati.demokratski...

ODGOVORITE
Name

hd

24.09.2014 20:07

Samo se ponosite.

ODGOVORITE