Гасол се, ипак, не повлачи?

У животу може све да се деси. Нисам начисто са тиме хоћу ли играти или не, не зависи само од мене, већ и од спољних околности – рекао је нови центар Чикаго Булса.

Кошарка 24.09.2014 | 12:45
Гасол се, ипак, не повлачи?

Десетак минута после четвртфиналног пораза од Француске на Светском првенству у Шпанији, предводник шампионске генерације „црвене фурије“ Пау Гасол рекао је „адиос“ националном тиму.

Десетак дана после краха сна о златном опроштају, нови центар Чикаго Булса променио је плочу...

- Време ће дати одговор на питање да ли ћу поново заиграти за репрезентацију. У животу може све да се деси. Нисам начисто са тиме хоћу ли играти или не, не зависи само од мене, већ и од спољних околности. Ипак, уживам у репрезентацији, моја посвећеност њој је потпуна - рекао је Гасол за „Хигантес“.

На путу ка пројектованом финалу Шпанија - САД испречили су се „триколори“, који су натерали сузе на очи домаћих навијача и „потписали“ оставку селектора Хуана Антонија Оренге.

- Све је кренуло по злу у тој утакмици. Све нам је излазило из коша. То је меч који сви желимо да заборавимо, али може и да нам послужи као лекција из скромности. Нико ништа не поклања, треба заслужити сваку победу. Можда је један од проблема био и тај што смо веома рано на првенству достигли висок ниво игре.

Пау Гасол је пораз од Француза рангирао међу три најболнија - поред оног од САД на Олимпијским играма 2004. у четвртфиналу и од Русије у финалу Евробаскета 2007. у Шпанији.

- Тешких пораза је било, али је победа било више - каже Гасол, који је са репрезентацијом освојио чак осам медаља на великим такмичењима, три златне (ЕП 2009. и 2011, СП 2006).

Коментари / 0

Оставите коментар