Gasol se, ipak, ne povlači?

U životu može sve da se desi. Nisam načisto sa time hoću li igrati ili ne, ne zavisi samo od mene, već i od spoljnih okolnosti – rekao je novi centar Čikago Bulsa.

Košarka 24.09.2014 | 12:45
Gasol se, ipak, ne povlači?

Desetak minuta posle četvrtfinalnog poraza od Francuske na Svetskom prvenstvu u Španiji, predvodnik šampionske generacije „crvene furije“ Pau Gasol rekao je „adios“ nacionalnom timu.

Desetak dana posle kraha sna o zlatnom oproštaju, novi centar Čikago Bulsa promenio je ploču...

- Vreme će dati odgovor na pitanje da li ću ponovo zaigrati za reprezentaciju. U životu može sve da se desi. Nisam načisto sa time hoću li igrati ili ne, ne zavisi samo od mene, već i od spoljnih okolnosti. Ipak, uživam u reprezentaciji, moja posvećenost njoj je potpuna - rekao je Gasol za „Higantes“.

Na putu ka projektovanom finalu Španija - SAD isprečili su se „trikolori“, koji su naterali suze na oči domaćih navijača i „potpisali“ ostavku selektora Huana Antonija Orenge.

- Sve je krenulo po zlu u toj utakmici. Sve nam je izlazilo iz koša. To je meč koji svi želimo da zaboravimo, ali može i da nam posluži kao lekcija iz skromnosti. Niko ništa ne poklanja, treba zaslužiti svaku pobedu. Možda je jedan od problema bio i taj što smo veoma rano na prvenstvu dostigli visok nivo igre.

Pau Gasol je poraz od Francuza rangirao među tri najbolnija - pored onog od SAD na Olimpijskim igrama 2004. u četvrtfinalu i od Rusije u finalu Evrobasketa 2007. u Španiji.

- Teških poraza je bilo, ali je pobeda bilo više - kaže Gasol, koji je sa reprezentacijom osvojio čak osam medalja na velikim takmičenjima, tri zlatne (EP 2009. i 2011, SP 2006).

Komentari / 0

Ostavite komentar