Парадирајте, али о свом трошку

БЕОГРАД, 23. септембра  - Српска православна црква и ове године је против и осудјује одрзавање Параде поноса, коју види као "беспризорни" скуп наметнут Србији и Београду, и поруцује да њени уцесници имају право да парадирају, али само о свом и троску својих налогодаваца.

Србија 23.09.2014 | 11:40
 Парадирајте, али о свом трошку

"Имате право да парадирате, али само о свом троску и троску својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду, тако и за обезбедјење, но не о троску Србије - бомбардоване, разорене, морално и економски осакацене, осиромасене, поплављене, на стуб срама приковане", наводи се у саопстењу СПЦ, које је потписао патријарх Иринеј.

Да ли због "сустински апсурдног парадирања" дрзава треба да у тренутној неимастини троси милионе за обезбедјење "сацице суградјана" и њихових гостију за параду од неколико стотина метара у центру Београда, пита СПЦ.

"Ових дана се поново насилно намеце беспризорна геј парада Београду и Србији. Организатори оваквог парадирања и њихови ментори из Европе не зеле да извуку поуку из онога сто су проузроковале претходне параде", истице патријарх и упозорава на све опасности које парада мозе да изазове "на обе стране".

Претходне параде су, како се додаје, изазвале отпор огромне вецине градјана, немире и изазивање агресивности, будјење русиластва и деструктивности код неких слојева друства, посебно младјих...

СПЦ је упитала организаторе и уцеснике параде да ли се застита њихових приватних права сме и мозе остваривати "понизавањем и газењем моралних осецања огромне вецине цовецанства".

"Ако је геј сексуално опредељење оправдано и треба га пропагирати, на основу цега то исто не вази и за педофилију, масовно расиреној у западном свету, инцест... По цему је њихово право мање право од такозваног права васе сексуалне (дез)орјентисаности", наводи СПЦ.

СПЦ уцеснике скупа пита и "зар сте толико заслепљени својом похотом и егоизмом" да вам не смета стављање целог дрзавног апарата у своју слузбу и велике неосноване троскове организације параде.

"Само васе настојање да своје параде називате параде поноса, не сведоци ли несигурност васе савести у исправност васег опредељења и нацина зивљења", наводи патријарх.

Такодје, организаторе СПЦ пита да ли парадом покусавају да наметну свој стил зивљења другима "нароцито неисквареној деци и неискусној омладини" због цега су, како се наводи, с пуним правом забринути њихови родитељи и васпитаци.

Извор:Тањуг

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цвеле ЦХ

23.09.2014 09:54

Тако је, зивео сто година

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

23.09.2014 10:04

Браво за патријарха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

градан

23.09.2014 11:52

Параду срама треба забранит за увјек ! Има други болести па се лијеце залосно је у каквом времену зивмо медији неби требали да било ста објављују о таквим парадама

ОДГОВОРИТЕ
Name

градан

23.09.2014 11:54

Параду срама треба забранит за увјек ! Има други болести па се лијеце залосно је у каквом времену зивмо медији неби требали да било ста објављују о таквим парадама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.09.2014 23:40

Доказано је да се не могу излијечити ови промашаји природе. Ето, цијена уласка у ЕУ који ће се можда догодити за 10 година. Путин је добро ријешио. Забрана парада педера на 100 година. Један је Путин. Партријах је наравно покушао отворити очи државним органима да нађу разлог забране ове накарадне параде.Здрава породица је основа здравог друштва. Тако Црква и сви нормални људи проповјдају.

ОДГОВОРИТЕ