Paradirajte, ali o svom trošku

BEOGRAD, 23. septembra  - Srpska pravoslavna crkva i ove godine je protiv i osudjuje odrzavanje Parade ponosa, koju vidi kao "besprizorni" skup nametnut Srbiji i Beogradu, i porucuje da njeni ucesnici imaju pravo da paradiraju, ali samo o svom i trosku svojih nalogodavaca.

Srbija 23.09.2014 | 11:40
 Paradirajte, ali o svom trošku

"Imate pravo da paradirate, ali samo o svom trosku i trosku svojih nalogodavaca, ma kako se oni zvali, kako za paradu, tako i za obezbedjenje, no ne o trosku Srbije - bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakacene, osiromasene, poplavljene, na stub srama prikovane", navodi se u saopstenju SPC, koje je potpisao patrijarh Irinej.

Da li zbog "sustinski apsurdnog paradiranja" drzava treba da u trenutnoj neimastini trosi milione za obezbedjenje "sacice sugradjana" i njihovih gostiju za paradu od nekoliko stotina metara u centru Beograda, pita SPC.

"Ovih dana se ponovo nasilno namece besprizorna gej parada Beogradu i Srbiji. Organizatori ovakvog paradiranja i njihovi mentori iz Evrope ne zele da izvuku pouku iz onoga sto su prouzrokovale prethodne parade", istice patrijarh i upozorava na sve opasnosti koje parada moze da izazove "na obe strane".

Prethodne parade su, kako se dodaje, izazvale otpor ogromne vecine gradjana, nemire i izazivanje agresivnosti, budjenje rusilastva i destruktivnosti kod nekih slojeva drustva, posebno mladjih...

SPC je upitala organizatore i ucesnike parade da li se zastita njihovih privatnih prava sme i moze ostvarivati "ponizavanjem i gazenjem moralnih osecanja ogromne vecine covecanstva".

"Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano i treba ga propagirati, na osnovu cega to isto ne vazi i za pedofiliju, masovno rasirenoj u zapadnom svetu, incest... Po cemu je njihovo pravo manje pravo od takozvanog prava vase seksualne (dez)orjentisanosti", navodi SPC.

SPC ucesnike skupa pita i "zar ste toliko zaslepljeni svojom pohotom i egoizmom" da vam ne smeta stavljanje celog drzavnog aparata u svoju sluzbu i velike neosnovane troskove organizacije parade.

"Samo vase nastojanje da svoje parade nazivate parade ponosa, ne svedoci li nesigurnost vase savesti u ispravnost vaseg opredeljenja i nacina zivljenja", navodi patrijarh.

Takodje, organizatore SPC pita da li paradom pokusavaju da nametnu svoj stil zivljenja drugima "narocito neiskvarenoj deci i neiskusnoj omladini" zbog cega su, kako se navodi, s punim pravom zabrinuti njihovi roditelji i vaspitaci.

Izvor:Tanjug

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Cvele CH

23.09.2014 09:54

Tako je, ziveo sto godina

ODGOVORITE
Name

momo

23.09.2014 10:04

Bravo za patrijarha!

ODGOVORITE
Name

gradan

23.09.2014 11:52

Paradu srama treba zabranit za uvjek ! Ima drugi bolesti pa se lijece zalosno je u kakvom vremenu zivmo mediji nebi trebali da bilo sta objavljuju o takvim paradama

ODGOVORITE
Name

gradan

23.09.2014 11:54

Paradu srama treba zabranit za uvjek ! Ima drugi bolesti pa se lijece zalosno je u kakvom vremenu zivmo mediji nebi trebali da bilo sta objavljuju o takvim paradama

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.09.2014 23:40

Dokazano je da se ne mogu izliječiti ovi promašaji prirode. Eto, cijena ulaska u EU koji će se možda dogoditi za 10 godina. Putin je dobro riješio. Zabrana parada pedera na 100 godina. Jedan je Putin. Partrijah je naravno pokušao otvoriti oči državnim organima da nađu razlog zabrane ove nakaradne parade.Zdrava porodica je osnova zdravog društva. Tako Crkva i svi normalni ljudi propovjdaju.

ODGOVORITE