Томаш: Ово је као некад ми!

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић рекао је да је пласман националног тима у полуфинале Светског првенства у Шпанији феноменалан резултат и упоредио га са највећима успесима у прошлости.

Кошарка 12.09.2014 | 00:15
Томаш: Ово је као некад ми!

Србија је у среду убедљиво победила Бразил у четвртфиналу (84:56) и добила прилику да се после 12 година и тријумфа у Индијанаполису домогне медаље.

"Посебно ме радује да смо одиграли најбоље када је било најпотребније, у нокаут фази против Грчке и Бразила. У тим мечевима се показује ко је најбољи и коме иде слава. Играчи су урадили велику ствар за себе, али и народ широм Србије који прати дешавања у Шпанији. Пресрећан сам и надам се да ту неће стати и да ће подарити нашој земљи медаљу. Улазак међу четири најбоље екипе бих упоредио са освајањем медаља из наше богате историје", рекао је Томашевић Тањугу.

Он је честитао играчима и стручном штабу и истакао да многи у Србији нису свесни успеха, који су кошаркаши направили пласманом у полуфинале Мундобаскета.

"Бити међу четири најбоља у било чему је невероватан успех, поготово у врхунском спорту каква је кошарка и са буџетом од два милиона евра, који је много мањи у односу на остале земље. Овај успех ће донети још већу популаризацију кошарке у Србији", поручио је Томашевић, који се са националним тимом налази у Шпанији.

Према његовим речима шансе у полуфиналу између Србије и Француске су подједнаке.

"Јако добро се познајемо, играли смо са њима и у припремном периоду. Следеће године ће се играти код њих Европско првенство и желе да направе добру увертиру за то. У Шпанију су дошли без Тонија Паркера, али су направили изненађење и елиминисали домаћина. Заслужено су се нашли међу најбоље четири репрезентације", закључио је Томашевић.

Утакмица Србија - Француска игра се у петак (22) у Мадриду, док се у првом полуфиналу вечерас од 21 сат у Барселони састају САД и Литванија.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

12.09.2014 06:26

Мене само пласи како це судити тројка коју цине Бразилац,Грк и Аргентинац,поготово прва двојица,мада не мора да знаци.

ОДГОВОРИТЕ