Делегати о акцији "Месо": Долијале лије

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине подржали су данас акцију која се проводи по налогу Тужилаштва БиХ у више градова кодног назива "Месо“, која је оцијењена једном од највећих акција у борби против организираног криминала и вишемилионских порезних утаја.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 13:35
Делегати о акцији "Месо": Долијале лије

Делегат у Дому народа ПСБиХ у Клубу Бошњака Мехмед Брадарић (Социјалдемократска партија - СДБиХ) казао је новинарима да су "долијале лије" те је додао да му је драго што се то дешава јер институције БиХ раде свој посао што су и показале у посљедње вријеме. - Порука је то да свако онај ко у својим рукама има велике државне новце и не дијели их према буџетима и законима имаће проблема што се полако и остварује - нагласио је Брадарић.

Делегат у Дому народа у Клубу Срба Младен Иванић (Партија демократског прогреса - ПДП) истиче да му је тешко коментарисати конкретни случај јер не зна какве су прилике у Федерацији БиХ, односно шта се догађало у Федералном министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства.

- Обавеза Тужилаштва БиХ је да поведе одлучну борбу против корупције и не требају се залијетати у случаје док нису потпуно сигурни у њих, јер би случај доведен докраја, када су у питању кључни људи из политичког живота БиХ, имао изузетно позитивне ефекте на стварање амбијента борбе против корупције - наглашава Иванић. Међутим, додаје, уколико се случај не доведе докраја онда то постаје сасвим друга "страна медаље" и шаљу јако штетну и лошу поруку по владавину права. На питање може ли се слично очекивати и у Републици Српској, Иванић каже да се такво што може догодити само ако их покрену државне институције.

- Ова власт у Републици Српској нема жељу за борбу против корупције и криминала јер би они морали да се боре против себе - закључује Иванић. Делегат у Дому народа ПСБиХ у Клубу Бошњака Халид Гењац (Странка демократске акције - СДА) оцијенио је у изјави за новинаре да је трагично да су особе које су јутрос ухапшене толико дуго обављале значајне функције у извшним и законодавним тијелима. - Охрабрујуће је да ипак институције раде свој посао у смислу поштивања закона. Подржавамо рад институција које проводе законе и вјерујемо да ће сви они за које се докаже да су починили кривична дјела у перспективи ипак на крају одговарати - казао је Гењац.

Делегат у Дому народа у Клубу Хрвата Стјепан Крешић (Хрватска странка права - ХСП) каже да су почела предизборна хапшења. - Не улазећи у конкретни предмет да ли има основа за та кривична дјела, помало је знаковито да је за то одабран дан када почиње предизборна кампања јер је истинска борба против корупције требала почети раније и од "већих риба" - мишљења је Крешић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

федерација

10.09.2014 11:44

Ста је са хапсењем ЕНСАДА КАРИЦА сто је ојади цесте исада краде са ортацима ДАМИР ХАДЗИЦ И изврсиоцем криминала ХАМЕД РАМИЦ и еуро асфалтом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

10.09.2014 11:44

Нека се само почиње хапсити за кривична дјела,она постоје на цијелом простору БиХ,а код нас,као бољем ентитету,народ доведен до глади,због пљачке од стране властодржаца,на челу са бајом великим.А послије октобра тек слиједи посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

10.09.2014 12:08

Нисам ја мајке ми. Ја сам само мало чопнуо. Сјећам се протеста пољопривреника у Сарајеву и њиховог камповања испред Институција БиХ, под покровитељством Лијановића и Бакића. Они дођу у мерцедесу МЛ, подијеле сиротињи сендвиће и воду, проспу причу о угрожености пољопривредника у БиХ, и одоше ''развијати посао''. Све у затвор и одузети незаконито стечену имовину.

ОДГОВОРИТЕ