Процесуирати све криминалне афере!

Није нормално да грађани у Републици Српској, гдје постоје људски ресурси и природни потенцијали, живе на рубу сиромаштва, што значи да су за то одговорни представници институција власти и то је оно што се мора промијенити - рекао је данас лидер СДС-а Младен Босић.

Република Српска 11.09.2014 | 08:39
 Процесуирати све криминалне афере!

Смањење сиромаштва, борба против сиромаштва, улагање у привреду те борба против криминала и корупције и отварање и процесуирање неколико великих "корупционашких афера“, међу којима и оне у вези  са "Шумама РС“, намјештањем тендера у области здравства, путевима, куповини пословних простора, додјели кредита и друге, приоритети су данас представљеног програма СДС-а, јер, каже Босић, само РС која се развија има будућност.

-Они који су одговорни морају да одговарају и велики посао је пред новим властима, бројне реформе, правосудног, пензионог те система социјалног давања - рекао је Босић на прес-конференцији у Бањој Луци и навео да ће радити у интересу грађана и повући ће се из власти уколико за двије године не испуне оно што је обећано.

Наглашава да промјене у РС-у морају доћи, а да је судбина РС у рукама њеног народа који ће у октобру одлучити о својој будућности.СДС у економском програму, између осталог, предвиђа укидање монопола одређених фирми, а нова власт ће, наводе, предложити законе којима би РС постала конкуретнија за инвеститоре.

-Морамо покренути широке активности у реорганизацији јавног сектора и предузећа, који су пренадуван балон који у сваком тренутку може пући - устврдио је предсједник СДС-а и навео да државни апарат мора слиједити судбину свих грађана, а приоритет су уштеде у јавном сектору, процес реиндустријализације, заштита домаће производње од увозних лобија, стављање у функцију контролних органа, смањење парафискалних намета...

Најавио је и увођење двије стопа ПДВ-а, како би се терет кризе равномјерно расподијелио, а увјерава да ће нова власт значајно смањити јавну потрошњу у првим годинама мандата, стимулисати нову станоградњу...Босић обећава формирање агенције против корупције и криминала, наводећи да су у СДС-у спремни да се ухвате у коштац с "тим злом“, а бит ће усвојен и нови закон о испитивању поријекла имовине, те извршена деполитизација полицијских органа.

Између осталог, најављује укидање пореза на солидарност, који, како је навео, није примјерен овом тренутку за раднике с плаћама испод просјека, као и пензионере.

Босић најављује и укидање пореза на регистрацију и оружје, а као подстицај за смањење сиромаштва и отварање нових радних мјеста потребни су, казао је, нови импулси за реални сектор.

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Његош

10.09.2014 11:21

Тако је премијеру, само напријед!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

10.09.2014 11:30

Младјо краљу!!! СДС- је неуништив !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урос

10.09.2014 11:38

Са нестрпљењем оцекујемо промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

10.09.2014 11:39

Са свим сагласни.Доста је безочне пљачке и земље и људи!Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

wиен

10.09.2014 11:42

Ово све сто предвидјате ако остварите ви сте гение али дали вас не изненади ста из предходне власти ОПРЕЗ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

10.09.2014 11:45

Зашто је заборављена породица Вулић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротан

10.09.2014 12:08

Не знам,али овде нема помака ни за 100 година. Једино кад би Кина или Русија улетила са својим неким великим инвестицијама,мозда би несто могло бити,а овако и оваким нацином,полакоцемо поцети мрети од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

10.09.2014 12:19

Младену Босићу се може вјеровати. Први скроз нормалан и исправан, након дуго времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛАПС

10.09.2014 12:51

Цовјек као будуци премијер зна срз проблема.Сви му морају помоци у борби,неце бит нимало лако,али успјет це јер је постен,нормалан цовјек.Само да окупи добру екипу и да се крене у промјене зестоко.Има помоц Вуцица и Србије сто је веома вазно.Срецно будуци Премијеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

10.09.2014 13:07

Превише су украли од нас, бахате се и троше наш новац, а ми за храну немамо. Доста је било црвених. Само напријед господине Босићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

10.09.2014 13:53

Имас премијеру мјесец дана на располагању да све то припремиш и кренеш у акцију. Ми ти 12 октобра дајемо подршку па ти види како ћеш оправдати наше повјерење!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

10.09.2014 14:30

Похапсите Милу и кумове и постацете бесмртни. Без тога нема напретка. Свима је јасно да док Миле не буде у затвору а његова хоботница лопова разваљена, нема нама напретка. Све остало је ваљање у блату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојко

10.09.2014 14:47

За тако несто треба веца подрска Сипи и Тузиластву како би предузели исте мјере и Хапсења у Републици Српској против ове владајуце Мафије на целу са Додиком,јер све смрди од главе не од репа.Зато требају сви градјани да дају подрску Сипи и постеним тузиоцима да санкционису све ове лопове и одузму њихову имовину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозо

10.09.2014 15:00

Нека издајници СНСД-а врате све сто су украли мимо плате која је свакако огромна било би посла за свакога у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

10.09.2014 16:52

До сада нисам примјетио да било ко из коалиције спомиње "величанствени" референдум. Углавном су ту најважнија животна питања и проблеми обичног човјека. Ако почну причати о независности (која је једноставно немогућа), треба смијенити у року 24 сата! Сви су почињали са програмима за "народ", а послије само препадање од некаквих инвазија, напада... референдума... Све у циљу одвраћања пажње са њихових крађа и малверзација. У Сарајеву још увијек пролази заштита угрожених, у Мостару заштита мајоризираних... Надам се да ће Бањалука бити прва која ће кренути са истинским промјенама. Народ је заиста гладан и утучен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.09.2014 16:56

Опет нико не спомиње борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

10.09.2014 17:41

ПАВИЋ ЈЕ У ПРИЈЕДОРУ БЕЗ ТЕНДЕРА ДАО НАЈАТРАКТИВНИЈЕ ЛОКАЦИЈЕ ПРИЈЕДОРСКОМ ТАЈКУНУ НЕКОМ ВОЈИ КОЈИ НЕМА НИ СТР. КО ЋЕ ЊЕГА ПРОЦЕСУИРАТИ КАД НЕМА НИШТА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.09.2014 20:59

Напокон је досло вријеме да криминалци иду у затвор и буду казњени за сва недјела која су поцинили,опљацкали су РС и њене градјане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

11.09.2014 02:36

@ВРС РВИ. Немој да се увриједиш прије него прочиташ до краја и размислиш мало. Доста је пријатељу о борцима, рви, тди, гти... Шта очекујете од државе? Неке пензије, инвалиднине...? Шта? Слушам мог оца 20 година; "Зашта сам се БОРИО!???", увијек једна те иста прича. Не ваља му старо радно мјесто јер је рањаван 3 пута, боли га рука? Ја му кажем нек је одсјеће, па га неће болити. Нећете доживити ни 10% веће пензије у наредних 20 година! Треба да се Измјени још 30 Босића (под условом да не краду) да се само помакнемо са мртве тачке. Није то отварање 2 фабрике и ето пара за све... држава се ојачава деценијама и вијековима. Можда ти дјеца или унуци буду сити, и то је максимум. Укратко; САМ ПАО, САМ СЕ УБИО! Немој мислити да ти паметује неки балавац. Ја сам избројао граната и метака више него у мог оца цијели батаљон. Никада се нисам никоме пожалио, нити похвалио. Борим се и радим дан ноћ. А највише се стидим самог себе што сам учествовао у највећој срамоти (рату против комшија и пријатеља) Гледао сам људе који су рођени без руку, цртају слике ногама и продају да зараде. Не предају се и не траже милостињу, боре се за себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАТЕР

11.09.2014 02:42

ГОСПОДИНЕ БОСИЦУ, АКТИВНА ПОДРШКА ОД СВИХ НАС ИЗ ДИЈАСПОРЕ ПРОЦЕСУИРАЊУ КОРУМПИРАНИХ ПОЛИТИЦАРА НА ВЛАСТИ УЗ ПЈЕСМУ тонци хуљиц & мадре бадесса фт. петар грасо, горан бреговиц - анаркиста, РОБИЈА РОБИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

11.09.2014 08:48

Ја вјерујем да ви и жена са 80 000 КМ примања годишње разумијете те јадне људе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

11.09.2014 08:54

А реорганизација јавног сектора значи отпустање неколико хиљада радника? Мислис да Недељко Цубриловиц није могао отпустити 500 људи из Жељезница РС? Није, и то само зато што није човјек коме може стати под капу да остави 500 породица гладних. Отпусти све, имацес стабилан бузет. Вјероватно си економиста по струци јер видим да имас идеје напретка и праву политику. А ви људи цитајте ста писе, не остављајте коментаре цим видите слику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

11.09.2014 09:45

Ако се жели напредак то је прва ствар која се мора урадити. Да би се направио тако крупан корак морају судови и тужилаштва прво бити очишћени и пуштени да раде свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

12.09.2014 06:49

Будући премијеру немј да прескочиш Додика и његове кумове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неопредијељен

12.09.2014 08:43

Сви исти. Доказали су се вец раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојко

12.09.2014 11:35

Ја мислим да Вулици нису заборављени него цекају исход избора,а после це да подигну оптузницу против свих оних који су им поцинили онолику неправду а ми сви знамо који су....

ОДГОВОРИТЕ