БО у Требињу: Отклоњени неспоразуми

Након краћег састанка руководства Борачке организације града Требиња и градоначелника Славка Вучуревића отклоњени су сви неспоразуми.

Република Српска 04.09.2014 | 20:34
БО у Требињу: Отклоњени неспоразуми

Представници бораца више немају никаквих несугласица са градском управом, али се и ограђује од мјешања политике у ову организацију.

Прије свега десет дана Борачка организација града Требиња на сва уста хвалила је сарадњу са електро-енергетским системом који је у рукама СНСД-а, док је градској управи пребацивала одговорност за лошу комуникацију. Међутим, случајно или не, промјеном на врху Борачке организације Републике Српске, односно доласком генерала Миломира Савчића на чело те организације умјесто СНСД-овог Пантелије Ћургуза, ствари су се за мање од 24 часа у Требињу промијениле за 360 степени.

Приближили смо неке ставове и отклонили све нејсноће које су до данас биле. У суштини сви смо за то да се помогне колико се може помоћи категоријама борачке организације, породицама погинулих бораца, породицама ратних војних инвалида и социјално угрожених бораца. Донијели смо став на предсједништву да нећемо да улазимо у никаква страначка препуцавања, нити да будемо дио неке партије, него да будемо јединствени ка остварењу циља Борачке организације”, рекао је Душан Шкриван, Предсједник предсједништва Борачке организације Требиње

И у градској управи задовољни су резултатима посљедњег састанка, на којем је било говора о запошљавању дјеце породица погинулих бораца. У Борачкој организацији сада су добили информацију да је
путем локалне управе посао добио 31 припаданик те категорије, а не свега три са колико су они располагали и износили то у јавност.

“Дошло је до приближавања, ако се тако може рећи, јер било је одређених амунизитета. Међутим, сви смо сложили да нам је потребна јака Борачка организација која ће дијеловати у интересу свих грађана, заједно са подршком градске управе. Податак да је локална управа запослила три члана породица погинулих је сасвим другачији и тачно је да је 31. дјете из те категорије добило посао у оквиру градске управе и њених јавних установа. Поздрављамо сваки добар потез када је у питању ријешавање ове проблематика, било од електроенергетског сектора, било од људи који су привредници”, нагласио је Рајко Ћапин, в.д. начелник Одјељање за борачку заштиту града Требиња.

Предсједништво Борачка организације града Требиња у понедјељак ће имати састанак, на којем ће се, како незванично сазнајемо, оградити од сврставања на било коју политичку страну.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тб.

05.09.2014 13:08

Е моји драги борци-ратни другови чему ово води?шта нам се ово дешава ,какви смо то ми постали и имамо ли и мало још патритизма и храбрости у себи? Зашто не користимо улицу и протесе када нам Шиптар на Косову убије брата,суд БИХ одводи само Србе у казамате и тд.Не ми смо постали једне обичне улизице , полтрни и интререждије. Да је среће штитили би све своје ,штитили би нашу производњу и не би нам Шиптари отварали своје пекаре по нашим градовима исто као што сигурно ни један Србин неби могао нешто радити у Приштини или било гдје на Косову.Ово не води ничему ако се не промјенимо нестати ће мо врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

05.09.2014 19:49

Свака цаст градонацелнику, градска управа и јесте запослила 30 дјеце погинулих бораца, а не како тврди снсд 3, срам их било.

ОДГОВОРИТЕ